Newsroom

Newsroom

Παίκτης του ΠΑΟΚ δήλωσε πως θα βάλει τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού

Ο Ραζβάν Ρατς υποσχέθηκε την κατάκτηση τίτλων με τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως θα βοηθήσει τον “δικέφαλο του Βορρά” για να βάλει ένα…

paok 27

Ο Ραζβάν Ρατς υποσχέθηκε την κατάκτηση τίτλων με τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως θα βοηθήσει τον “δικέφαλο του Βορρά” για να βάλει ένα τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. 


Ο παίκτης του ΠΑΟΚ μίλησε στο novasports.gr για τη νέα σελίδα στην καριέρα του ξεκινώντας από τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποδεχτεί την πρόταση των Θεσσαλονικέων:

«Δεν σκέφτηκα έτσι όταν υπέγραφα. Υπέγραψα για την ευκαιρία που μου έδωσε ο ΠΑΟΚ. Έκανα πολλές ερωτήσεις όταν μίλησα με τον πρόεδρο και πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και το μόνο που σκέφτομαι είναι τι θα πετύχω στον ΠΑΟΚ». 

– Η υπογραφή το συμβολαίου σου είχε γίνει ένα . μίνι σίριαλ. Ενώ η προφορική συμφωνία ανακοινώθηκε οι υπογραφές ακολούθησαν έπειτα από σχεδόν ένα μήνα .

«Ηταν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διευθετηθούν, τις οποίες δεν μπορώ να σας πω. Είχαμε όμως από την αρχή μία προφορική συμφωνία, οπότε το θέμα ήταν ‘κλεισμένο’. Ας πούμε απλώς πως . έπρεπε απλώς κάποια πράγματα να ρυθμιστούν μεταξύ των δικηγορών». 

– Μετά από τόσα χρόνια μεγάλης καριέρας και είκοσι τίτλους με τί φιλοδοξίες ήρθες στον ΠΑΟΚ;

«Υπέγραψα στον ΠΑΟΚ γιατί μου δίνει την ευκαιρία να παλέψω ξανά για τίτλους. Στη Γουέστ Χαμ ήταν ξεκάθαρο ότι δε θα παλέψω για τον τίτλο, ενώ ήξερα ότι και στη Ράγιο Βαγιεκάνο θα είναι το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ θα μου δώσει ευκαιρία να επαναλάβω αυτό που έκανα τόσα χρόνια. ‘Πεινάω’ για τίτλους. Γι’ αυτό ήρθα». 

– Ο ΠΑΟΚ μπήκε φέτος σε μια νέα λογική μειώνοντας αισθητά το μέσο όρο ηλικίας. Εξαίρεση στον κανόνα είσαι . εσύ. Κίνητρο ή μεγαλύτερη ευθύνη;

«Αυτό για μένα είναι ένα έξτρα κίνητρο διότι καταλαβαίνω ότι στην ομάδα περιμένουν περισσότερα από μένα. Αλλά στα τριάντα τρία μου δε νιώθω . μεγάλος. Ο ΠΑΟΚ είναι και για μένα μια καινούρια αρχή Θα προσπαθήσω – όσο μπορώ – να βοηθήσω τους νέους, να τους περάσω τη γνώση μου στο ποδόσφαιρο και την εμπειρία μου. Σκοπεύω να περάσω στον ΠΑΟΚ πάνω από δύο χρόνια που είναι το υπάρχον συμβόλαιο που υπέγραψα. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ αλλά αυτό δε θα γίνει σύντομα. Νιώθω σε καλή φόρμα και πιστεύω ότι θα είμαι στον ΠΑΟΚ και μετά από τέσσερα χρόνια .». 

– Στη θέση που ήρθες να καλύψεις στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πεντέμισι χρόνια ο Λίνο, που κέρδισε ένα ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία της ομάδας. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για σένα;

«Δεν είμαι εδώ για να συγκριθώ με προηγούμενους ποδοσφαιριστές. Δε με ενδιαφέρει ποιος ήταν πριν από μένα, αλλά τι μπορώ να κάνω εγώ καλύτερα για να βοηθήσω την ομάδα και να δείξω ότι είμαι μια καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Είμαι μαχητής, πάντα παλεύω για το καλύτερο και προσπαθώ να δείξω την ποιότητα και την αξία μου. Θέλω ν’ αποδείξω και στον εαυτό μου ότι μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του». 

– Μίλησες με κάποιον που ήταν στον ΠΑΟΚ για να πάρεις πληροφορίες για την ομάδα;

«Ναι μίλησα με τον Λάζαρ και μου είπε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν». 

– Τί έχεις ακούσει για το ελληνικό πρωτάθλημα; Ξέρεις ότι μια ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα δέκα τρία από τα τελευταία δέκα πέντε πρωταθλήματα;

«Το ξέρω . Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ ισχυρός τα τελευταία χρόνια κι έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα. Αλλά δε σημαίνει ότι αυτό κάποτε δε θα φτάσει σ’ ένα τέλος. Είμαστε εδώ, όχι μόνον εγώ όλοι, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Θα παλέψουμε να βάλουμε ένα τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. Να το διευκρινίσω, δεν υπόσχομαι ότι θα κερδίσουμε τίτλο. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». 

– Σου κακοφάνηκε που πήγες πέρσι σε ομάδες που δεν πάλευαν για τίτλους; Αντιλαμβάνεσαι ότι ο ΠΑΟΚ χτίζει μια νέα ομάδα κι ίσως δεν μπορεί να είναι τόσο ανταγωνιστικός για το πρωτάθλημα;

«Οταν επέλεξα πέρυσι τη Γουέστ Χαμ μετά από δέκα χρόνια στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, το έκανα διότι είχα ως όνειρο ζωής να παίξω στην Premier League. Εκεί είχα την ευκαιρία να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς κάθε ματς είναι επιπέδου Champions League! Ηταν πολύ ελκυστικό εγχείρημα. Είχα όμως μια περιπέτεια, για την οποία δε θα ήθελα να πω κάτι αυτή τη στιγμή κι αποχώρησα πολύ νωρίτερα από τα τρία χρόνια συμβολαίου που είχα υπογράψει. Στις 31 Ιανουαρίου πήγα στη Ράγιο Βαγιεκάνο και τη βοήθησα μαζί με κάποιους, ακόμη παίκτες ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Οταν πήγα στην Ισπανία η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση, στην 19η θέση της βαθμολογίας αλλά τη βοηθήσαμε να αποφύγει τον υποβιβασμό και να κάνουμε έναν εξαιρετικό, δεύτερο γύρο φτάνοντας στη 10η ή την 11η θέση» και συνέχισε:

«Φέτος στον ΠΑΟΚ είμαστε μια νέα ομάδα κι ίσως θεωρητικά δεν έχουμε πολλές ελπίδες για τον τίτλο. Αλλά οφείλουμε να παλέψουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό. Αν κερδίσουν και πάλι τον τίτλο, δε θα τον κερδίσουν εύκολα και θα έχουν μεγάλα προβλήματα μ’ εμάς. Δε σημαίνει ότι επειδή είμαστε νέα ομάδα δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Ισως η νέα ομάδα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν από την προηγούμενη ομάδα.». 

– Μίλησες με τον Ζήση Βρύζα και τον Αγγελο Αναστασιάδη; Τι σου είπαν; Τι εντυπώσεις έχεις;

«Εχω πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Βρύζα, το ίδιο και με τον κόουτς. Αλλά γενικά έχω καλές σχέσεις με όλους στην ομάδα. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος κι ο προπονητής ή οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα και πρέπει να τα έχουμε με όλους καλά μεταξύ μας για να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Ολοι στην ομάδα έχουν τον σεβασμό μου. Θα προσπαθήσω να έχω καλές σχέσεις και με τον κόσμο και με τα ΜΜΕ σ’ επίπεδο σεβασμού κι επικοινωνίας. Ο κόσμος είναι σημαντικός. Με την απόδοσή μου θα προσπαθήσω να κερδίσω την εκτίμησή του κοινού μέσα στο γήπεδο». 

– Τι ομάδα βλέπεις να δημιουργείται;

«Ως τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε τις σχέσεις μας και να γνωριστούμε καλύτερα. Δε θα πω ακόμη τί ομάδα θα είναι ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν. Εχουμε ένα μήνα μέχρι το πρώτο επίσημο ματς. Πρέπει να δουλέψουμε ως σύνολο και να γίνουμε ένα για να πετύχουμε κάτι καλό». 

– Στην Ουκρανία υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες κι αρκετοί θέλουν να αποχωρήσουν λόγω των γεγονότων. Είναι ιδανική περίπτωση να κοιτάξουν εκεί οι ομάδες για ευκαιρίες;

«Βλέποντας τη Σαχτάρ και τρεις – τέσσερις ακόμη ομάδες, μπορώ να πως με σιγουριά ότι υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες στην Ουκρανία, αλλά οι περισσότεροι είναι πολύ ακριβοί. Το να πάρει μια ομάδα έναν παίκτη έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Η προσαρμογή των παικτών είναι επίσης σημαντική. Υπάρχουν κι άλλες καλές λίγκες με πολύ καλούς παίκτες». 

– Εσένα σου ζήτησαν από τον ΠΑΟΚ τη γνώμη σου για κάποιον παίκτη από την Ουκρανία;

«Ναι με ρώτησαν! Αλλά μην περιμένετε να σας πω περισσότερα πράγματα (γέλια)». 

– Είπες ότι θέλεις να τελειώσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ. Αυτό λέγεται συνήθως από παίκτες που έχουν ‘δεθεί’ με μια ομάδα .

«Εχω καταλάβει που έχω έρθει από τον τρόπο που με υποδέχθηκαν και με καλωσόρισαν. Επίσης δε θέλω να αλλάζω ομάδες κάθε τόσο. Στη Σαχτάρ έπαιξα πολλά χρόνια, πέτυχα πολλά πράγματα αλλά εκεί τελείωσα. Το ότι είμαι εδώ κάτι σημαίνει. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Ισως μείνω στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της καριέρας μου, ίσως γυρίσω στη Σαχτάρ από άλλο πόστο! Πρώτα θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο. Αν παίξω καλά τότε ίσως μου κάνουν και νέο συμβόλαιο. Θέλω να πάω καλά με τον ΠΑΟΚ». 

– Τί σημαίνει για σένα να είναι κάποιος αρχηγός σε μια ομάδα; Θα ήθελες να είσαι μεταξύ των αρχηγών του ΠΑΟΚ;

«Το να είσαι αρχηγός δεν είναι μόνο να φοράς το περιβραχιόνιο αλλά να το δείχνεις με τη συμπεριφορά σου μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι παράδειγμα και ηγέτης για όλους. Δεν είναι μόνο το περιβραχιόνιο. Πρέπει να είσαι προσωπικότητα και μέσα στο γήπεδο αλλά κι έξω από αυτό, σωστός άνθρωπος. Στην Εθνική Ρουμανίας είμαι αρκετά χρόνια αρχηγός και ξέρω τι απαιτήσεις και υπευθυνότητα υπάρχει. Δεν ξέρω αν θα γίνω και στον ΠΑΟΚ αρχηγός. Υπάρχουν παίκτες που είναι περισσότερα χρόνια στην ομάδα και δεν ξέρω ο κόσμος πως μπορεί να το πάρει. Αν θα γίνει θα είναι τιμή για μένα. Πρέπει να δείξω ότι αξίζω κάτι τέτοιο. Κι εξαρτάται βέβαια κι από τον προπονητή» 

– Εχεις ζήσει πολλά χρόνια στην Ουκρανία. Σε επηρεάζουν όσα γίνονται εκεί τελευταία;

«Εχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία καθώς έζησα εκεί για δέκα χρόνια. Η οικογένειά μου είναι από εκεί. Η γυναίκα μου είναι Ουκρανή, το παιδί μου γεννήθηκε εκεί, το σπίτι μου είναι εκεί. Είναι περίεργα τα πράγματα στην Ουκρανία και οι άνθρωποι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα βρεθεί λύση. Οι πιο πολλοί φοβούνται και είναι αναστατωμένοι. Μέσα σε λίγο καιρό ήρθαν τα πάνω κάτω! Ποτέ δεν περίμενα ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα εκεί. Προσωπικά θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ειρήνης μέσα από αυτή τη συνέντευξη. Οι άνθρωποι εκεί είναι αθώοι. Δεν αξίζουν να πεθαίνουν και όσα περνούν εκεί είναι κρίμα. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση στο πρόβλημα .», κατέληξε στέλνοντας και το δικό του μήνυμα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση. Μακάρι να (εις)ακουστεί ..

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα