Γάζα: Νέο λουτρό αίματος μετά απο βομβαρδισμό σχολείου και καταφύγιων του ΟΗΕ (Video & Photos)

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά από την 8η Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού…

gaza 6 0

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά από την 8η Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή.

 

 

Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή. Μόνο το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο του ΟΗΕ, στο Μπέιτ Χανούν, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών, ενώ 200 τραυματίστηκαν.


Εν ψυχρώ δολοφονία δύο Παλαιστίνιων διαδηλωτών απο τα ισραηλινά στρατεύματα 

Τα ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές παλαιστινιακές πηγές το ένα από τα δύο θύματα είναι ένας 25χρονος άνδρας, που ονομάζεται Μοχάμεντ Αλ-Ααράι ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των οποίων πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές. Επτά από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένοι.


«Υπάρχουν χιλιάδες διαδηλωτές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Καίνε ελαστικά και ρίχνουν βόμβες μολότοφ και κροτίδες στους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες» συμπλήρωσε. «Οι στρατιώτες απάντησαν» είπε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τη χρήση πραγματικών πυρών κδηλωτών.

Βομβάρδισαν ακόμα και σχολείο που ο ΟΗΕ είχε μετατρέψει σε…καταφύγιο

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το σχολείο που βομβαρδίστηκε την Πέμπτη είχε μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε καταφύγιο για τους άμαχους Παλαιστίνιους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Al Jazeera, ο Ρόμπερτ Τέρνερ, διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ στη Γάζα UNRWA, τόνισε πως δεν υπήρξε προειδοποίηση από το Ισραήλ πριν τον βομβαρδισμό και επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών.


Μάλιστα, πρόσθεσε πως το σχολείο ήταν γνωστό στις ισραηλινές δυνάμεις, πως αποτελούσε καταφύγιο για Παλαιστινίους και συμπλήρωσε πως αυτή είναι η τέταρτη επίθεση που δέχονται οι εγκαταστάσεις της ανθρωπιστικής οργάνωσης. Ο Τέρνερ τόνισε ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στις παλαιστινιακές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τα σχολεία του ΟΗΕ για να κρύψουν μαχητές ή οπλισμό, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει καμία πληροφορία για το αν σημειωνόταν στρατιωτική δράση (της Χαμάς) στη γύρω περιοχή. «Καλούμε και τις δύο πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι άμαχοι δε θα πληγούν», επισήμανε.


Την ίδια στιγμή, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Al Jazeera ότι ο κόσμος παρέμενε στο σχολείο γιατί τους είχαν πει ότι πρόκειται για ασφαλές σημείο.«Για το Θεό, δεν υπήρχε ούτε ένας μαχητής, ούτε ένας πυροβολισμός από το σχολείο. Γιατί έπληξαν το σχολείο; Γιατί; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Γιατί να βομβαρδίσουν ένα σχολείο;», διερωτήθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας.Την ίδια στιγμή ανταποκρίτρια του Al Jazeera ανέφερε πως στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πολλά παιδιά, τα οποία όπως δηλώνει «είναι τρομοκρατημένα με αυτό που συνέβη. Τα παιδιά έχουν υποστεί πολλούς τραυματισμούς στα πόδια, τα χέρια, το θώρακα».

 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…