Γάζα: Βομβαρισμός σε σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό ενός σχολείου που λειτουργούσε ως καταφύγιο της UNRWA (της υπηρεσίας…

gaza8 0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό ενός σχολείου που λειτουργούσε ως καταφύγιο της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στην Μπέιτ Χανούν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το χτύπημα. «Τη ζωή τους έχασαν γυναίκες, παιδιά και εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο Μπαν Κι Μουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σχολείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

“Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή και ξαφνικά μας χτύπησαν τέσσερις οβίδες”, είπε η Σομπέγια αλ Καφάρμα, μια γυναίκα που γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.

“Φύγαμε από τα σπίτια μας όταν μας είπαν να τα εκκενώσουμε, πήγαμε σε αυτό το σχολείο αλλά και πάλι μας βομβάρδισαν”, συνέχισε.

Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε πως τα στρατεύματά του ενεπλάκησαν σε μάχη με ενόπλους της Χαμάς που εκτόξευαν ρουκέτες από την περιοχή της Μπέιτ Χανούν και πως διερευνά το περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, ακόμα, πως είχε προειδοποιήσει τον Ερυθρό Σταυρό να απομακρύνει τους αμάχους από το καταφύγιο.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή» και «τεράστιο έγκλημα πολέμου», προειδοποιώντας ότι «το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα» για το βομβαρδισμό του σχολείου.

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη και έπεσε στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδερφής…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…