Newsroom

Newsroom

Π. Καμμένος: "Να ανασκευάσει ή να αποπεμφθεί ο Χαρδούβελης"

Συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι «οι πολιτικοί…

kammenos1 10 1

Συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαιοσύνη» και ζητεί με ερώτησή του προς τον pρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τον «ανακαλέσει στην τάξη». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο υπουργός προέβη «σε ένα πρωτοφανές πολιτικό και αντισυνταγματικό ατόπημα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία και το ρόλο της δικαστικής εξουσίας».

Όπως αναφέρει, αναμένει μέχρι το βράδυ να υπάρξει ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Είτε αποδέχεται ο πρωθυπουργός ότι η δικαστική εξουσία πρέπει πλέον να λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία καταλύοντας το Σύνταγμα ή θα πρέπει να ανασκευάσει ο υπουργός Οικονομικών ή να αποπεμφθεί. Άλλη λύση δεν υπάρχει», σημειώνει.

Διαβάστε την ερώτηση

Θέμα: «Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, τη Δευτέρα 21.7.2014, ο Υπουργός προέβη σε ένα πρωτοφανές πολιτικό και αντισυνταγματικό ατόπημα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία και το ρόλο της δικαστικής εξουσίας.

Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες στους οποίους δίνει βάρος η κυβέρνηση, ανέφερε πως αναζητείται μια «συνολική λύση» στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τα ειδικά μισθολόγια, λέγοντας πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», δηλώνοντας ότι «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

• Οι δηλώσεις αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ανακαλώντας στην τάξη τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να προασπίσετε το ρόλο της Δικαιοσύνης;

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων