Ο Καμίνης κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας συμβασιούχους

Ανάμεσα στις δυο Κυριακές των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη έπαιξε ένα πολύ χοντρό παιχνίδι στην…

kaminis 8

Ανάμεσα στις δυο Κυριακές των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη έπαιξε ένα πολύ χοντρό παιχνίδι στην πλάτη των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Αθήνας. Ένα παιχνίδι που στη Δημοτική Αρχή εξασφάλισε χιλιάδες ψήφους που την βοήθησαν να επανεκλεγεί και σήμερα οδηγεί τους παραπάνω συναδέλφους κυριολεκτικά στην απόγνωση!

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι της παράταξης Καμίνη την κρίσιμη βδομάδα πριν το β΄γύρο των δημοτικών εκλογών προπαγάνδιζαν σε όλους του τόνους ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα ασκήσει εφέσεις στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εκατοντάδες συμβασιούχους (περισσότερους από 800 στην καθαριότητα και στην υπηρεσία πρασίνου και αρκετούς ακόμα σε άλλες υπηρεσίες) και μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου! 

Ως «απόδειξη» της αλήθειας των λόγων τους, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής επιδείκνυαν την ομόφωνη απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή του Δήμου (πράξη 750/2014)[1], καθώς και αντίστοιχη απόφαση της εκτελεστική επιτροπή του ΟΠΑΝΔΑ[2] (έκτακτη συνεδρίαση στις 19/5). Το μόνο που έμενε, υποτίθεται, ήταν η Δημοτική Αρχή να κατατάξει τους συναδέλφους σε θέσεις αορίστου χρόνου και η ταλαιπωρία, το άγχος και η ανασφάλεια που ζούσαν εδώ και σχεδόν μια δεκαετία σε σχέση με τη θέση εργασίας τους θα λάμβανε τέλος…

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝΔΑ στις 20/5 όπου ανακοινώθηκε η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού η Διοίκηση προσπάθησε να δώσει «πανηγυρικό» χαρακτήρα, μόλις πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι επιτέλους επιλύει ένα πρόβλημα πολλών ετών και ισχυροποιεί το Δήμο σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος εργαζομένων Δ. Χριστόπουλος «χάλασε τη σούπα» εξηγώντας πως οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν έχουν κανένα λόγο να εμπιστευτούν τις προεκλογικές υποσχέσεις μιας Δημοτικής Αρχής που έχει επιδείξει την πιο αντεργατική πολιτική[3] που έχει ασκηθεί ποτέ στο Δήμο. Δυστυχώς, οι προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν.

Μετά τις εκλογές …κωλοτούμπα!

Στις 5 Ιουνίου καλέστηκε το πρώτο μετεκλογικό δημοτικό συμβούλιο. Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, πάνω στην οποία το δημοτικό συμβούλιο θα έκανε πλέον επίσημη πολιτική τοποθέτηση. Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την εισήγηση του τονίζοντας ότι το θέμα των εργαζόμενων στην καθαριότητα είναι ζωτικής σημασίας καθώς συνδέεται με το ζήτημα της δημόσιας υγείας , ωστόσο έκανε σαφές ότι το δημοτικό συμβούλιο δε θα πάρει καμία απόφαση. Αυτή η τοποθέτηση ισοδυναμούσε στην πραγματικότητα με αναίρεση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και των αντίστοιχων αποφάσεων των νομικών προσώπων του Δήμου. Επίσης ο κ. Καμίνης είπε στην εισήγησή του ότι στο Δήμο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με άλλη κατηγορία εργαζομένων, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν δεκάδες εκκρεμοδικίες με συμβασιούχους συναδέλφους από το δημοτικό βρεφοκομείο, τη ΔΑΕΜ, τoν ΟΠΑΝΔΑ κα.

Η «κωλοτούμπα» της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου, όταν η οικονομική επιτροπή, επικαλούμενη την αρνητική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ανακάλεσε την απόφαση 750/2014 και αποφάσισε να ασκήσει έφεση ενάντια στην δικαστική απόφαση[4] που δικαιώνει τους συμβασιούχους συναδέλφους σε καθαριότητα και υπηρεσία πρασίνου και τους μετατρέπει σε αορίστου – 3/7 κατατέθηκε και η έφεση (αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης) στον Άρειο Πάγο.

Με αντίστοιχο τρόπο κινήθηκε και η εκτελεστική επιτροπή του ΟΠΑΝΔΑ. Στις 10 Ιουλίου, σε έκτακτη σύσκεψη της και με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα διαδικασία[5], αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των συμβασιούχων συναδέλφων του Οργανισμού.

Ωμά ψέματα!

Οι προεκλογικές αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, η «φιλεργατική» προπαγάνδα των υποψηφίων της παράταξης, τα κλεισίματα ματιών κοκ δεν ήταν παρά ωμά ψέματα μ’ ένα και μόνο στόχο. Να αποσπάσουν την ψήφο των συμβασιούχων εργαζομένων και των οικογενειών τους στο Δήμο της Αθήνας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μοναδική περίπτωση. Κάθε φορά όμως και σε κάθε περίπτωση, η εκμετάλλευση και ο εκβιασμός που υπόκεινται οι συμβασιούχοι για το δικαίωμά τους σε μια θέση εργασίας προκαλεί οργή και αηδία για το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Έχει και συνέχεια!!!

Μετά από όλα αυτά η Δημοτική Αρχή έχει το θράσος να κάνει την εξής πρόταση στους συμβασιούχους συναδέλφους: Να υπογράψουν την παραίτησή τους από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους για να εξετάσει η Δημοτική Αρχή την πιθανότητα να πάρει πίσω τις εφέσεις!!!

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής δεν έχει καμία λογική. Στερώντας από τους συμβασιούχους τα δεδουλευμένα τους ο Δήμος της Αθήνας δεν εξασφαλίζει κανένα κονδύλι που να του επιτρέπει στη συνέχεια να τους κατατάξει σε θέσεις αορίστου και να τους πληρώνει «επ’ αόριστον». Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική ανάμεσα στη στέρηση των δεδουλευμένων και την κατάταξη ως αορίστου.

Πάνω απ’ όλα όμως η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι ανήθικη! Ζητούν από απελπισμένους ανθρώπους σε μια κατεστραμμένη οικονομία, με 30% ανεργία, να παραιτηθούν από λεφτά που έχουν δουλέψει για να σκεφτούν αν θα τους κρατήσουν!!! Επιδεικνύουν την εξουσία τους και πατούν πάνω σε γονατισμένους ανθρώπους!  

Και κάνουν αυτή την πρόταση έχοντας πει ωμά ψέματα μόλις πριν 1,5 μήνα, όντας προφανώς εντελώς ανάξιοι οποιασδήποτε εμπιστοσύνης και γνωρίζοντας επίσης πως ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία όταν σε τέτοιες υποθέσεις δεν ασκεί έφεση η Δημοτική Αρχή θα δίνεται η δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να το πράξει.

Πηγή: www.xekinima.org

 

 

 

 

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…