Δίκτυο πρακτόρων στην Ελλάδα: Πως πολύτιμες πληροφορίες μεταφέρονται σε ξένες υπηρεσίες και μετά σε επιχειρηματίες

«Ξέφραγκο αμπέλι» φάινεται πως ήταν η Ελλάδα για ομάδα πρακτόρων, όπως διαφαίνεται από την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί και…

parakolouthisi

«Ξέφραγκο αμπέλι» φάινεται πως ήταν η Ελλάδα για ομάδα πρακτόρων, όπως διαφαίνεται από την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί και αναφέρει πως στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν πρόσωπα, κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα», επισημαίνει δικαστής που μίλησε για το θέμα στο «Βήμα της Κυριακής».

Με την παρουσία εισαγγελέα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκαν μηχανήματα, τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη αλλά και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα υπήρχαν οι φήμες πως στην Ελλάδα υπάρχει μηχανισμός της CIA που παίζει τα δικά του κατασκοπευτικά παιχνίδια. Μετά τι νέες εξελίξεις, φαίνεται  ότι δρουν πολλές ξένες υπηρεσίες,  οι οποίες πωλούν με το αζημίωτο πληροφορίες σε επιχειρηματίες.

Μερικά εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές και υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες και συναντήσεις .

Μετά το καλοκαίρι του 2012, στήθηκε ένα λόμπι ώστε να επηρεαστούν οι αγορές υπέρ εταιρειών που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Από την ανάκριση, την οποία επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», έχει μπλοκαριστεί η πώληση «φιλέτου» και η εκχώρησή του σε ξένες εταιρείες, ενώ έχει επικυρωθεί σε ελληνική.

Οι συνομιλίες υποκλάπηκαν από πρώην διπλωμάτη, μετά την άρση απορρήτου.

Περίπου ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2013, άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές επαφές με σύμβουλο γνωστού πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο επιχείρησε να μάθει στοιχεία για τα ταξίδια προϊστάμενου του και στη συνέχεια να τα μεταβιβάσει στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να λειτουργεί για λογαριασμό δύο ισραηλινών εταιρειών.

Αίσθηση προκαλεί και άλλος εμπλεκόμενος, ο οποίος επικοινωνεί με υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας. Στην επικοινωνία που είχαν φέρονται να μοιράζουν με Κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε υπό δημιουργία εταιρεία. Ο επιχειρηματίας είχε προσεγγισθεί για να αγοράσει “φιλέτο” που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Υπόσχονταν μάλιστα να του εκχωρήσουν το 80% κατασκευών που θα γίνουν στην Ελλάδα.

Η έρευνα έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη ευρύτατου δικτύου κατασκοπείας, όπως αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας: «Για εμάς είναι στοίχημα να απαλλάξουμε την χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκόμενους, που κινούνται στις παρυφές της πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας»

Ο ανακριτής πιστεύει πως λειτουργούσε στη χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν το Βερολίνο και ο Σνόουντεν. Οι Αρχές περιμένουν πολλά από έναν Ελληνοαμερικανό ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα William B. Είναι ο άνθρωπος που αγόρασε καρτοκινητό από τον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, δίνοντας το όνομα Πέτρου. Μέσω αυτού του καρτοκινητού ενεργοποιούνταν σύστημα παρακολούθησης το οποίο κατέληγε στο κτίριο της NSA στο Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα, ο Ελληνοαμερικανός, μέλος του κλιμακίου της CIA που έκανε παρακολουθήσεις το 2004.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…