Newsroom

Newsroom

Ντόμινο αποχωρήσεων απο τη ΔΗΜΑΡ – Αποχώρησε και ο Παπαδόπουλος λόγω…Ψαριανού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, καθώς μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη για διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την…

andreas papadopoulos

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, καθώς μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη για διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την ΚΟ του κόμματος, έφτασε στην Αγίου Κωνσταντίνου η επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Παπαδόπουλου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Η επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Παπαδόπουλου:

“Μόλις έστειλα στον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ Θανάση,

Μόλις πληροφορήθηκα τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, με την “κατηγορία”, μεταξύ άλλων, για “συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος”.

Η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό.

Πίστευα ή ήλπιζα ότι η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ΔΗΜΑΡ παίρνει διαζύγιο από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν, από τους πραγματικούς εκφραστές του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Με προσωπική εκτίμηση

Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος ”

Τρείς – Τρείς αποχωρούν απο τη ΔΗΜΑΡ

Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί το…χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, με τον κ. Φώτη Κουβέλη να διαγράφει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ τον Γρηγόρη Ψαριανό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, καθώς ο κ. Ψαριανός αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο, με το οποίο το κόμμα ζητά δημοψήφισμα για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτέλεσε μόνο την αφορμή για το διαζύγιο, καθώς οι συνεχείς διαφοροποιήσεις του κ. Ψαριανού για κορυφαία πολιτικά ζητήματα, η ανοικτή αμφισβήτηση που είχε εκφράσει για την παραμονή του κ. Κουβέλη στην ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και οι προσεγγίσεις του με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το «Ποτάμι», τον είχαν οδηγήσει σε πλήρη σύγκρουση με το κόμμα.
Στο μεταξυ, το ντόμινο των αποχωρήσεων είχε ξεκινήσει από το πρωί, καθώς εκτός της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ έθεσε εαυτόν και η κυρία Κατερίνα Μάρκου, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος να περιορίζεται στους 11 βουλευτές.

Από την πλευρά της, η Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνει για τον κ. Ψαριανό -τον οποίο ούτε καν κατονομάζει- πως «ο συγκεκριμένος βουλευτής, με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ”, έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Αναφορικά, δε, με την κυρία Μάρκου, σημειώνει πως, «προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κυρία Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση, πάντως, με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ  για “στερεότυπες και βαρετές εμμονές”, είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιστολή της προς τον Φώτη Κουβέλη, η κυρία Μάρκου κάνει λόγο για μια «δυσάρεστη κατάσταση» στη ΔΗΜΑΡ, που «επιβαρυνόταν καθημερινώς σχεδόν από τη λειτουργία ενός παλαιοκομματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού», μιλώντας για επιθέσεις σε βάρος της ίδιας. Υποστηρίζει, επίσης, ότι μετά την ήττα στις ευρωεκλογές διεξήχθη «διάλογος κωφών», με αποτέλεσμα «η ΔΗΜΑΡ να απομακρυνθεί τελικά από τον αρχικό αξιακό και πολιτικό της προορισμό και την ιδεολογική της ταυτότητα με αποτέλεσμα τουλάχιστον εγώ προσωπικά, να νιώθω ξένη και απομακρυσμένη». 

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…