Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου βγάζει στην παρανομία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

Η ουκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα μια νομική διαδικασία για να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας, το οποίο κατηγορεί ότι…

oukrania 39

Η ουκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα μια νομική διαδικασία για να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας, το οποίο κατηγορεί ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, που έχει υιοθετήσει ανοικτά θέσεις υπέρ των αυτονομιστών, μετρά 23 βουλευτές σε σύνολο 450 στο ουκρανικό κοινοβούλιο. Ήδη από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών της εθνικής ενότητας και των αυτονομιστών, οι δυνάμεις ασφαλείας κατηγορούν τις τοπικές οργανώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι συνεργάζονται ενεργά με τους τελευταίους.

«Βασιζόμενος σε πολλές αποδείξεις για τις παράνομες δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος, έλαβα την απόφαση να απευθύνω στο περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο αίτημα για την απαγόρευσή του», δήλωσε ο Πετρένκο. Το αίτημα του υπουργού έχει καταγραφεί, όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία εξέτασής του.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…