Newsroom

Newsroom

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία “συρταρώθηκε” εις διπλούν!

Ως Hot Doc υποβάλλαμε εδώ και μέρες ερώτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε στο γιατί μια σοβαρή καταγγελία ενάντια στον…

epistoli athanasiou

Ως Hot Doc υποβάλλαμε εδώ και μέρες ερώτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε στο γιατί μια σοβαρή καταγγελία ενάντια στον Χαράλαμπο Αθανασίου την περίοδο που ήταν Αρεοπαγίτης, παρότι είχε κινηθεί διαδικασία από τον Άρειο Πάγο δεν προχώρησε. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μας απάντησε ότι υπήρξε αρχειοθέτηση της καταγγελίας και μάλιστα εις διπλούν. 

Ο κ. Αθανασίου, όπως αποκαλύπτεται στο τεύχος 56 του Hot Doc που κυκλοφορεί, με την επιστολή – απάντηση που μας έστειλε, καθυστερημένα βέβαια, καθώς το περιοδικό είχε ήδη τυπωθεί, επιβεβαίωσε στην ουσία πως η εν λόγω επιστολή μπήκε στο αρχείο χωρίς να ερευνηθεί ίχνος από τις πιθανές αλήθειες που μπορεί να περιείχε. Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις απειλές για μηνύσεις που εξαπέλυσε στη Βουλή εναντίον του Hot Doc και τις ύβρεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη ας μας απαντήσει έστω και τώρα γιατί αρχειοθετήθηκε και μάλιστα δυο φορές η καταγγελία από την στιγμή που δεν αφορούσε πειθαρχικά αλλά ποινικά αδικήματα του ιδίου την περίοδο που “υπηρετούσε” την δικαιοσύνη ως Αεροπαγίτης. 


Το καλοκαίρι του 2008, μια δισέλιδη ανώνυμη επιστολή βρέθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστηρίων, Ιωάννη Παπανικολάου στη θυρίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η επιστολή ήταν δακτυλογραφημένη σε γραφομηχανή και το “καυτό” περιεχόμενο της αφορούσε την περιουσιακή “εκτίναξη” του Αρεοπαγίτη τότε, Χαράλαμπου Αθανασίου. Ο ανώνυμος καταγγέλλων, δικαιολογούσε την ανωνυμία του λέγοντας πως δεν θέλει να μπλέξει με τον Χαράλαμπο Αθανασίου λόγω της ισχύς που είχε ως πρώην Αεροπαγίτης και έχει ως υπουργός δικαιοσύνης εδώ και έναν χρόνο.     

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου άφηνε να εννοηθεί στο παρελθόν ότι η παλιά αυτή υπόθεση είχε ελεγχθεί και μάλιστα είχε βρεθεί άμεμπτος και ακριβής στις δηλώσεις του. Δηλαδή, δήλωνε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δικαιολογούνταν στα πόθεν έσχες που είχε καταθέσει ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Τώρα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ουδέποτε είχε ελεγχθεί η συγκεκριμένη καταγγελία, αλλά και ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης με μια διαδικασία που περιγράφει το Hot Doc είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση.  

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική του απάντηση αναφέρει ότι ο φάκελος με την καταγγελία που έγινε το καλοκαίρι του 2008 αρχειοθετήθηκε και μάλιστα δυο φορές με βάση το νόμο 1756/88 και σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 99. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι: “Αν τα στοιχεία που περιέρχονται στον αρμόδιο για την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης και όσα συλλέγει ο ίδιος δεν πιθανολογούν τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος ή αν τα πραγματικά περιστατικά που βεβαιώνονται δε συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα ή δεν επισύρουν πειθαρχική κύρωση λόγω εξάλειψης του αξιόποινου ή λήξης της πειθαρχικής ευθύνης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με αιτιολογημένη πράξη που κοινοποιείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης.”


Από ότι ειναι εύκολο να καταλάβει κανείς οι καταγγελίες που αφορούσαν περιουσιακά στοιχεία που δεν είχε δηλώσει, χρήματα που μεταβίβαζε στα παιδιά του, πιθανά έσοδα από το χρηματιστήριο και μετάβαση χρημάτων στην Κύπρο μέσω of-shore εταιρειών δεν ήταν πειθαρχικά αδικήματα αλλά ποινικά αδικήματα που έπρεπε να ελεγχθούν σε βάθος και άρα παρανόμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Η συγκάλυψη αυτή φέρεται να έγινε από υπάλληλο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατείχε τότε διευθυντική θέση, η οποία φέρεται να υπογράφει το κλείσιμο της υπόθεσης, “προσπερνώντας” μάλιστα ακόμα και τον τότε πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος σε δήλωση του στο Hot Doc ανέφερε πως δεν θυμάται να έχει δώσει εντολή για αρχειοθέτηση της εν λόγω καταγγελίας.  

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα και τις αποκαλύψεις, στο HOT DOC που κυκλοφορεί


Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…