Newsroom

Newsroom

Ο “εγκέφαλος” του παραδικαστικού είχε στρες ως καταζητούμενος και "αποφυλακίστηκε" ως…ψυχικά ασθενής

Αφού η Αστυνομία δεν μπορούσε επί σειρά ετών να εντοπίσει τον φερόμενο ως επικεφαλής του παραδικαστικού κυκλώματος Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, αφού…

paradikastiko 0

Αφού η Αστυνομία δεν μπορούσε επί σειρά ετών να εντοπίσει τον φερόμενο ως επικεφαλής του παραδικαστικού κυκλώματος Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, αφού στο τέλος τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν με πλήθος ενταλμάτων σε βάρος του και αφού δεν δημοσιοποίησαν ποτε τα στοιχεία του για να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι που τυχόν είχαν πέσει θύματά του, τον μετέφεραν στις φυλακές Τρικάλων και από εκεί βρίσκεται σήμερα στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koutipandoras.gr στις 23 Ιουνίου, μια εβδομάδα αφότου ο Γεωργιτσογιαννάκος μεταφέρθηκε στις φυλακές των Τρικάλων, ιδιώτης ψυχίατρος, ο οποίος συνεργάζεται με τις φυλακές, εξέτασε τον Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο κατόπιν αιτήματός του κρατούμενου και αποφάσισε «την άμεση μεταγωγή του εκτάκτως στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού», γνωματεύοντας αγχώδη κατάθλιψη με επιθυμία θανάτου… 

Το koutipandoras.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιώτη ψυχίατρο κ. Αναστάσιο Νικολακάκη, ο οποίος μας αποκάλυψε από την πλευρά του πως βασίστηκε κυρίως στα λεγόμενα του Γεωργιτσογιαννάκου αλλά και σε έγγραφα, ιατρικές γνωματεύσεις δηλαδή, κρατικού νοσοκομείου των Αθηνών που ο ίδιος προσκόμισε. Την ίδια ώρα, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, πως είναι δυνατόν για τέτοιες περιπτώσεις να λαμβάνονται υπόψη οι γνωματεύσεις ενός γιατρού που εξέτασε μία ώρα και κάτι τον εν λόγω κρατούμενο και στην ουσία αποφάνθηκε, συνοδεία παλιότερων βέβαια βεβαιώσεων, με…αυτές τις ιδιαιτερότητες κιόλας που προαναφέρθηκαν. 

Στο μεταξύ, η εσπευσμένη μεταγωγή του “εγκεφάλου” του παραδικαστικού κυκλώματος στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού, σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές μας πληροφορίες, δημιούργησε “θόρυβο” στις φυλακές, ακόμα και μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι θεωρούν ότι επαναλαμβάνεται η γνωστή ιστορία. Δηλαδή, άνθρωπος που εμπλέκεται στο παραδικαστικό διαθέτει ακόμα ισχυρούς ανθρώπους που παραμένουν ασύλληπτοι και λειτουργούν ως προστάτες του.     

Οι τρείς γνωματεύσεις δόθηκαν ενώ εκκρεμούσαν 12 εντάλματα!

Σύμφωνα τώρα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Koutipandoras.gr οι τρεις διαδοχικές γνωματεύσεις που κουβαλούσε μαζί του στις φυλακές Τρικάλων ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος δόθηκαν από την ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού και τον γιατρό Γιώργο Παπαγεωργίου στις 17/09/2012, 15/03/2013 και 10/02/2014, εποχή που ο Γεωργιτσογιαννάκος δηλαδή ήταν καταζητούμενος. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παπαγεωργίου ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ποιον εξέταζε ούτε ότι καταζητούνταν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς βλέπει περισσότερους από 500 ασθενείς ετησίως, ωστόσο, μας αποκάλυψε πως ο Γεωργιτσογιαννάκος ζητούσε απεγνωσμένα να εξεταστεί και να του δοθούν φάρμακα. Επίσης, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως συνταγογραφούσε φάρμακα στον φερόμενο ως εγκέφαλο του παραδικαστικού, αλλά δεν μπορούσε να γνωρίζει έκτοτε αν ο ίδιος τα έπαιρνε κιόλας. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο ψυχίατρο του Ευαγγελισμού, όλα τα έγγραφα και οι σχετικές γνωματεύσεις βρίσκονται στη χέρια της διοίκησης του νοσοκομείου.    

Γνωστό στο παραδικαστικό κύκλωμα το “κόλπο” των ιατρικών γνωματεύσεων 

Η μέθοδος, ωστόσο, των ιατρικών γνωματεύσεων από κρατικά νοσοκομεία είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τόσο από τα μέλη του “Παραδικαστικού 1”, όσο και από εκείνα του “Παραδικαστικού 2”, προκείμενου να αποφυλακίζονται με ανήκεστο βλάβη οι άνθρωποι τους. Συγκεκριμένα, τα μέλη του παραδικαστικού που κινδύνευαν να φυλακιστούν ή περνούσαν το κατώφλι των φυλακών για ναρκωτικά, εξασφάλιζαν ιατρικές γνωματεύσεις ότι ήταν καρκινοπαθείς είτε από το ΝΜΤΣ, είτε από τον Ευαγγελισμό. 

Μάλιστα, στα βιβλία εισαγωγής ασθενών οι γιατροί που βοηθούσαν το κύκλωμα άφηναν επίτηδες κενά τα οποία συμπλήρωναν εκ των υστέρων για να εμφανίζουν την ψευδή εικόνα ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι υπήρχε ιατρικό αρχείο από το παρελθόν, άρα και ότι είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επίσης, η έρευνα για το παραδικαστικό είχε εντοπίσει έναν γιατρό του ΝΜΤΣ που έκανε διαγνώσεις για καρκίνους, ο οποίος τελικώς κατάφερε και διέφυγε στη Ν. Αφρική, όπου και πέθανε.

Η δικαστής Αντωνία Ηλία, η οποία επίσης συμμετείχε στο παραδικαστικό έχει καταγραφεί σε επίσημες συνομιλίες να ισχυρίζεται ότι τα μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος είχαν και προφανώς έχουν την ευχέρεια να πάρουν ιατρικές βεβαιώσεις από το ΝΜΤΣ ή τον Ευαγγελισμό, ή από όπου αλλού έχουν δικούς τους ανθρώπους. 

Πλούσια η δράση του φερόμενου ως εγκεφάλου του “παραδικαστικού 2”

Η πρωτοφανής προσπάθεια κάλυψης ενός προσώπου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 12 εντάλματα σύλληψης, ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής και μια καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 23 ετών για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, πλαστογραφία, δωροδοκία δικαστή και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, και το οποίο εμφανίζεται να κάνει μηνύσεις, σε όποιον έχει τολμήσει να αναφερθεί στα κατορθώματά του σοκάρει. 

Ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, όπως προκύπτει από πολυσέλιδη δικογραφία, στοιχεία της οποίας έχει αποκαλύψει το Hot Doc από τον περασμένο Ιανουάριο, εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα του ποινικού κώδικα. Συγκεκριμένα φέρεται να συμμετέχει σε παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά και να οργανώνει απάτες, κλοπές ακινήτων, καταδολιεύσεις τραπεζών, λαθρεμπόριο χρυσού και ξέπλυμα χρήματος, με τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλου να έχει μιλήσει στις αρχές ακόμη και για παράνομο εμπόριο όπλων και δολοφονίες. 

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στις τηλεφωνικές συνακροάσεις που έχει καταγράψει νόμιμα η ΕΥΠ εμφανίζεται να συνομιλεί ακόμη και παράλληλα με δύο συνεργάτες του και να οργανώνει διαφορετικές κομπίνες, τις οποίες έπρεπε να φέρει σε πέρας το κύκλωμα. Παράλληλα, την ώρα που οι αρχές, δικαίως δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία προσώπων που έχουν εξαπατήσει για παράδειγμα ηλικιωμένους, δεν έχουν πράξει το ίδιο με τον Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, παρότι πρόκειται για άτομο που έχει εξαπατήσει πλήθος κόσμου και είναι πιθανό πολλοί να τον αναγνώριζαν και να μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα. 

Πέραν αυτού είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι κρίθηκε με αγχώδη κατάθλιψη και επιθυμία θανάτου ένας άνθρωπος που επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες συμμετείχε σε απίστευτες απάτες, οι οποίες είναι γνωστές στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως η Εισαγγελία άμεσα θα πρέπει και οφείλει να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο έχουν παρασχεθεί όλες αυτές οι βεβαιώσεις και οι ιατρικές γνωματεύσεις για τον Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…