Newsroom

Newsroom

Ο Χίτλερ δεν ήταν μόνο παράφρων και φονιάς – τι αποκάλυψε η διαθήκη του

Μπορεί ο Αδόλφος Χίτλερ να έμεινε στην ιστορία ως παράφρων και στυγερός εγκληματίας, οι δραστηριότητές του όμως δεν εξαντλούνταν σε…

hitler 1

Μπορεί ο Αδόλφος Χίτλερ να έμεινε στην ιστορία ως παράφρων και στυγερός εγκληματίας, οι δραστηριότητές του όμως δεν εξαντλούνταν σε αυτό, αφού όπως αποδεικνύεται ήταν και φοροφυγάς.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον 90χρονο Γερμανοερβραίο και πρώην μυστικό πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών  Herman Rothman, ο οποίος μιλάει σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το Channel 5 και μεταξύ άλλων λέει ότι ο Χίτλερ έκανε εκτεταμένη φοροδιαφυγή μέσω γραμματοσήμων που είχαν πάνω τους το πρόσωπό του. Μιλάει παράλληλα, για κρυφούς λογαριασμούς που έφταναν σε ακόμη και τα τέσσερα εκατ. σημερινά ευρώ.

Ο 90χρονος αποκαλύπτει ακόμη ότι ο Χίτλερ  διαχειριζόταν την εικόνα του όπως ήθελε. Τύπωνε το πρόσωπό του σε γραμματόσημα, πωλούσε το γνωστό βιβλίο του «Ο Αγών μου», αλλά για όλα αυτά αρνούταν να αποδώσει στο ναζιστικό καθεστώς τους φόρους που του αναλογούσαν.

Φαίνεται μάλιστα πως ο Χίτλερ είχε θεσπίσει νόμο που υποχρέωνε τους πολίτες να αγοράσουν το βιβλίο του, με τον ίδιο να εισπράττει χρήματα για τα πνευματικά δικαιώματα. Το απίστευτο, σύμφωνα με τον Herman Rothman  είναι ότι αν και στους γάμους το βιβλίο δινόταν σαν δώρο από το γερμανικό κράτος, ο Χίτλερ  πληρωνόταν κανονικά τα πνευματικά δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή, οι φήμες τον θέλουν να εισέπραττε χρήματα και για τις αφίσες που τον απεικόνιζαν. Ο Rothman υποστηρίζει ότι μετά την αυτοκτονία του δικτάτορα στο Βερολίνο το 1945, ανακαλύφθηκε η διαθήκη του που ήταν γραμμένη από τον ίδιο προφανώς λίγες ώρες πριν αφαιρέσει τη ζωή του. «Αυτά που βρήκαμε στη διαθήκη μας σόκαραν» λέει ο 90χρονος πρώην πράκτορας.

Το πρώτο κομμάτι της διαθήκης είναι ένας λίβελος κατά των Εβραίων και το δεύτερο μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει τον παράνομο πλούτο του. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν έναν άνθρωπο φιλοχρήματο, παραδόπιστο, ικανό να μετέλθει όλων των τρόπων για να σώσει την παράνομη περιουσία του. 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…