Newsroom

Newsroom

"Ανάπτυξη" με προσλήψεις αλλά χωρίς μισθό από το "Ελ. Βενιζέλος"

Success story και… ανάπτυξης συνέχεια για την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτή τη φορά μέσω των προσλήψεων που ανακοίνωσε ο διεθνής αερολιμένας…

aerodromio 12 2

Success story και… ανάπτυξης συνέχεια για την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτή τη φορά μέσω των προσλήψεων που ανακοίνωσε ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς όμως να διευκρινίσει, ότι οι προσληφθέντες δεν θα πληρώνονται, παρά θα τους καταβάλλονται τα έξοδα των μετακινήσεών τους. Προκειμένου μάλιστα η διοίκηση του αεροδρομίου να μειώσει κατά το δυνατόν τα όποια έξοδά της, απευθύνεται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σε ανέργους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση του Βασίλη Καπερνάρου που κατατέθηκε στη Βουλή, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκήρυξε πρόσφατα 70 θέσεις εργασίας, διάρκειας μόλις έξι μηνών, για ανέργους, ηλικίας 19-29 ετών, προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά, όπως διαφημίζει, στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Με τη διαφορά όμως, ότι ενώ διατυμπανίζεται ότι η απόκτηση επαγγελματικής πείρας των εργαζομένων θα είναι αμειβόμενη, το πρόγραμμα «Airport Praxis» στο οποίο έχουν ενταχθεί οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, προβλέπει ως μόνη αμοιβή το εισιτήριο προς και από το αεροδρόμιο. Μόνο δηλαδή την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης. Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης όσοι επιλεγούν θα απασχολούνται καθημερινά σε υπηρεσίες του αεροδρομίου και επιπλέον ότι θα προτιμηθούν κάτοικοι των περιοχών.

«Συνεχίζεται η τακτική της εκμετάλλευσης των ανέργων από τις επιχειρήσεις που έφεραν την “ανάπτυξη” στη χώρα μας», αναφέρει στην ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής και επισημαίνει ότι «ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, θα πληρώνει στους ανέργους μόνο τα έξοδα μετακίνησής τους από και προς το αεροδρόμιο».

«Φυσικά, η εταιρεία, για να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος, απευθύνεται σε άνεργους κατοίκους των γύρω περιοχών» συνεχίζει ο κ. Καπερνάρος και διερωτάται αν γνωρίζει η επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείο Εργασίας τις πρακτικές που ακολουθεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Κάνει παράλληλα λόγο για εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα και εκμετάλλευση νέων ανθρώπων». 

O διεθνής αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” απέστειλε απάντηση στο koutipandoras.gr, διευκρινίζοντάς μας ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά για το διάστημα των έξι μηνών, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ότι οι πληρωμή των εξόδων μετακίνησής τους, αποτελεί επιπλέον παροχή.

Διαβάστε την απάντηση του “Ελ. Βενιζέλος”

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιθυμώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην απασχόληση και στην καταπολέμηση της ανεργίας, προσφέρει σε 70 νέους, από 19 έως 29 ετών, εργασία στο αεροδρόμιο για περίοδο 6 μηνών, με στόχο η προϋπηρεσία, η κατάρτιση και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν, να αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά τους. 

Η αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης έχει ήδη «ταξιδέψει» συμβουλευτικά σε πλήθος αεροδρομίων στο εξωτερικό. Στρέφοντας το βλέμμα στους νέους της Ελλάδας, ο ΔΑΑ, με την πρωτοβουλία “Airport Praxis”, προσφέρει 70 θέσεις 6μηνης αμειβόμενης εμπειρίας και κατάρτισης σε διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας αεροδρομίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη μετάδοση γνώσης και εξειδίκευσης σε νέους στη χώρα μας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας αεροδρομίου αποτελεί πρότυπο μεταξύ κορυφαίων εταιρειών  στον κλάδο των αερομεταφορών, ενώ ο ΔΑΑ έχει γνωρίσει διεθνή καταξίωση με πλήθος βραβείων και διακρίσεων για την αρτιότητα του επιχειρησιακού και διοικητικού μοντέλου του.

Σε αυτό το πλαίσιο, με αιτήσεις που πρέπει να υποβληθούν έως τις 29/6/2014 μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου (http://www.aia.gr/el/company-and-business/the-company/careers/Job-Openingsο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσκαλεί 30 νέους, ηλικίας 19 έως 29 ετών, απόφοιτους Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, να εργασθούν στον επιχειρησιακό τομέα, και 40 νέους, ηλικίας 19 έως 29 ετών, απόφοιτους ή φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ,  που επιθυμούν είτε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία είτε να υλοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους και να εργασθούν σε λοιπούς τομείς της εταιρείας αεροδρομίου.

 

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…