ΝΑΤΟ: Αυξάνονται οι Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα-Θα απαντήσουμε σθεναρά αν επέμβουν

«Βλέπουμε τώρα μια νέα ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα. Τουλάχιστον λίγες χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες…

nato 6

«Βλέπουμε τώρα μια νέα ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα. Τουλάχιστον λίγες χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες έχουν πλέον αναπτυχθεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν Ράσμουσεν στο Λονδίνο. «Το θεωρώ ένα πολύ λυπηρό βήμα προς τα πίσω. Φαίνεται πως η Ρωσία διατηρεί ανοικτή την επιλογή να επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία», πρόσθεσε. «Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαντήσει σθεναρά, αν η Ρωσία επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία».

Ο Ράσμουσεν δήλωσε ακόμη: «Αυτό θα σημάνει βαθύτερες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας οι οποίες θα έχουν ένα πολύ βλαπτικό αποτέλεσμα για τη ρωσική οικονομία». Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε την Τετάρτη προς την αυστριακή εφημερίδα Kurier ότι, «όπως και οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας, δεν βλέπω την Ουκρανία στη δυτική συμμαχία στο προβλεπτό μέλλον». Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν εννοούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ.

Ο Σταϊνμάγερ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί την Πέμπτη με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε πως συμφώνησε με τον Κουρτς ο οποίος πρότεινε να γίνει η Ουκρανία ουδέτερο κράτος, ακολουθώντας το μεταπολεμικό αυστριακό μοντέλο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…