Newsroom

Newsroom

Ρύθμιση-καρμανιόλα για τα "κόκκινα" δάνεια – παίρνουν σπίτια για να σώσουν τις τράπεζες

Ρύθμιση-καρμανιόλα για τους οφειλέτες των τραπεζών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, επιχειρεί να περάσει η Τράπεζα της…

trapeza tis ellados 1

Ρύθμιση-καρμανιόλα για τους οφειλέτες των τραπεζών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, επιχειρεί να περάσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η ρύθμιση-πλαίσιο της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η οποία θα εξειδικευτεί μέχρι τις 30 του προσεχούς Σεπτεμβρίου, προβλέπει, ούτε λίγο ούτε πολύ, την έξωση των δανειοληπτών και τον εκπλειστηριασμό των σπιτιών τους, στην περίπτωση που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, οι οποίες σε σύνολο, φτάνουν αισίως τα 84 δισ. ευρώ.

Οι δανειολήπτες θα απειλούνται με ποινή αφαίρεσης της κυριότητας του σπιτιού τους, εκτός αν επιτύχουν να καταστήσουν το “κόκκινο” δάνειό τους, υγιές. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, με το πρόσχημα ξανά, τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο ο έλληνας φορολογούμενος έχει διασώσει επανειλημμένως, θα είναι πριν από την οριστική απώλεια της οικείας τους, οι ιδιοκτήτες να έχουν στραγγίξει από ρευστό και πιθανώς από κάθε περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να διαθέτουν.  

Η νέα ρύθμιση της Τράπεζας της Ελλάδος, ανοίγει επιπροσθέτως παράθυρο για τη μεταβίβαση των “κόκκινων” δανείων, από τις τράπεζες σε ξένα ή εγχώρια funs, πράγμα το οποίο βέβαια, συμβαίνει ήδη, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc σε προηγούμενο τεύχος, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας αλλά και ηθικής. 

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…