Newsroom

Newsroom

Έκλεισαν τη Βουλή, "ξεχνώντας" να απαντήσουν για τον καταζητούμενο κουνιάδο του Αδ. Γεωργιάδη

είχε αναδείξει

karagiannidis 1

Μια μόλις μέρα πριν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, την περασμένη εβδομάδα, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη επανέφερε στην αρμόδια Επιτροπή την «ξεχασμένη» υπόθεση Καραγιαννίδη, την οποία είχε αναδείξει το koutipandoras.gr στις 16 του περασμένου Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την «εξαφάνιση» του καταζητούμενου κουνιάδου του Άδωνη Γεωργιάδη και εξ αγχιστείας ανιψιού του γενικού γραμματέας Δημόσιας Τάξης Θανάση Ανδρεουλάκου, Γιάννη Καραγιαννίδη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει σήμερα ανενόχλητος στην Αθήνα, ενώ καταζητείται από την Interpol και την Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, για περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο φέρεται να έχει τελέσει από το 1999.  

Η υπόθεση της πιθανής συγκάλυψης ανέκυψε έπειτα από ερώτηση της κ. Χρυσοβελώνη, σχετική με τους καταζητούμενους κακοποιούς από την Interpol στην Ελλάδα, στην απάντηση της οποίας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δεν συμπεριέλαβε το όνομα του Γιάννη Καραγιαννίδη, παρότι τα στοιχεία του βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα τόσο της Interpol, όσο και της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται δε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2009 ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών είχε δώσει εντολή να ζητηθεί ο φάκελος του καταζητούμενου Καραγιαννίδη από τις αμερικανικές αρχές. Το αίτημα αυτό βέβαια δεν διαβιβάστηκε κατευθείαν στις ΗΠΑ αλλά στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου γενικός γραμματέας είναι ο Θανάσης Ανδρεουλάκος, θείος, όπως διαβάσατε, του καταζητούμενου Καραγιαννίδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποσχέθηκε να ερευνήσει το θέμα και να απαντήσει στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποίας όμως δεν έγινε ποτέ, αφού η Βουλή έκλεισε απροειδοποίητα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ντοκουμέντα όπως τα είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr.

Δείτε τι είπε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, πριν αυτή κλείσει. 

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…