Newsroom

Newsroom

Διευθυντής νοσοκομείου επί 13 χρόνια δεν διέθετε πτυχίο ιατρικής

Είναι απίστευτο και αυτό όμως συνέβη στην Ελλάδα του 2014, αφήνοντας για μια ακόμη φορά έκθετο το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται…

kastanis

Είναι απίστευτο και αυτό όμως συνέβη στην Ελλάδα του 2014, αφήνοντας για μια ακόμη φορά έκθετο το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για την υπόθεση γιατρού – διευθυντή γενικής ιατρικής του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Σκύρου, ο διορισμός του οποίου ανακλήθηκε στις 15 Μαΐου, διότι δεν διέθετε πτυχίο ιατρικής.

Ο Γιάννης Καστάνης εμφάνιζε στο βιογραφικό του τίτλους σπουδών από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, οι οποίοι όμως ήταν ανύπαρκτοι, ενώ ο φάκελός του στο υπουργείο Υγείας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαφανισμένος. Παράλληλα, φέρεται να κυκλοφορούσε με τρεις ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες, ενώ εμφανίζεται να διέθετε ακόμη και ιδιωτικό αεροπλάνο και Ferrari.

Το πλέον παράδοξο στην υπόθεση του «γιατρού» είναι ότι διατελούσε διευθυντής γενικής ιατρικής επί 13 ολόκληρα χρόνια, κι ενώ όπως ήδη διαβάσατε οι τίτλοι σπουδών του τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί.

Η απόφαση του διορισμού του «γιατρού» στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέως  Ιωάννας, ενώ οι τίτλοι σπουδών είχαν αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία.

Το περιφερειακό ιατρείο της Σκύρου, δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο στο οποίο έχει θητεύσει ο Γιάννης Καστάνης. Ο δήθεν γιατρός έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 1993 και πριν από το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, είχε κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Ο έλεγχος που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.

Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί. Όπως λένε οι πληροφορίες, παραμένει «εξαφανισμένος» παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…