Αναβολή για τις 27 Μαΐου στη δίκη του δημοσιογράφου που αποκάλυψε χρυσαυγίτες σε συνδυασμό υποψήφιου Δημάρχου

Αναβολή για τις 27 Μαϊου2014  δόθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στη δίκη του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου ο οποίος διώκεται…

Αναβολή για τις 27 Μαϊου2014  δόθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στη δίκη του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου ο οποίος διώκεται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά τη δημοσίευση video στο XanthiPress.gr ​ στο οποίο υποψήφιος Δήμαρχος κάνει γνωστό ότι ο συνδυασμός του διαθέτει χρυσαυγίτες.

Η δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου διεξήχθη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ενώ η αναβολή δόθηκε μετά την πρόταση του Εισαγγελέα Ν. Καραμολέγκου που ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τα αρμόδια εργαστήρια, για την ακριβή  απομαγνητοφώνηση του video με την ομιλία που προσκόμισε η υπεράσπιση του δημοσιογράφου, στο οποίο ο μήνυτής αναφέρει «έχουμε και χρυσή αυγή» δεχόμενος τα χειροκροτήματα του κοινού.


Παραδέχθηκε ότι έχει πει τη φράση αλλά…​

Ο δημοσιογράφος διώκεται μετά από μήνυση του υποψήφιου Δημάρχου, του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη, Θωμά Μίχογλου, ο οποίος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν διαθέτει χρυσαυγίτες στο συνδυασμό του. Πάντως στις επίμονες ερωτήσεις της Έδρας για το επίμαχο video, απάντησε ότι πράγματι σε προεκλογική συγκέντρωση, ανέφερε ότι στην παράταξή του υπάρχουν και άνθρωποι της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά ότι δεν εννοούσε αυτό που κατάλαβαν οι περισσότεροι.

Στη δίκη που έγινε δύο μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση στο εν λόγω Δήμο, που διαθέτει μεγάλο ποσοστό μειονοτικών δημοτών, το δημοσιογράφο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της Δίκης ενώ προσκόμισε στο Δικαστήριο και μια σειρά από άλλα στοιχεία​ όπως και μια ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το θέμα.

Τον ενάγοντα εκπροσώπησε ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου, ο οποίος εξέφρασε την ενόχληση του για την επιλογή του δημοσιογράφου να μην παραστεί ο ίδιος αλλά να εκπροσωπηθεί δια του συνηγόρου του, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα κλίμα προκλήσεων και μια σειρά δημοσιευμάτων που δημιουργούσαν κινδύνους στους οποίους δεν θα ήθελε να εκθέσει τον πελάτη του.

​Νέες μηνύσεις από τον υποψήφιο Δήμαρχο ​

Πάντως η πλευρά του μηνυτή συνεχίζει την επίθεση εναντίον του Τύπου, αφού μια μέρα πριν τη δίκη κατέθεσε άλλες τέσσερις μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ που αναδημοσίευσαν την είδηση, ή σχολίασαν την υπόθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 6.

​ ​​Ανάμεσά τους και πάλι ο διευθυντής του XanthiPress.gr Γιάννης Σιδηρόπουλος​

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…