Newsroom

Newsroom

Εκθέτει τη ΝΔ η πρεσβεία των ΗΠΑ – αποσύρθηκε η διαφήμιση της μονταζιέρας

The Press Project

samaras obama

Την προηγούμενη εβδομάδα το The Press Project αποκάλυψε ότι το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας περιείχε μονταρισμένες δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα που τον παρουσίαζε να ενστερνίζεται τις απόψεις Σαμαρά.

Την αποκάλυψη ακολούθησε επίσημη καταγγελία στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, αλλά και ενημέρωση της Πρεσβεία; των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αντέδρασε σήμερα Πέμπτη με μια λακωνική απάντηση που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση.

Το πλήρες κείμενο από το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας είναι:

«Σε απάντηση της ερώτησής σας με ημερομηνία 9 Μαΐου και την συμπληρωματική σας επιστολή της 13ης Μαΐου σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα κατά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Σαμαρά στις 8 Αυγούστου του 2013 (εδώ σε αρχείο mp3 και σε mp4)».

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας με άλλα λόγια, χωρίς να σχολιάσει το μοντάζ επισημαίνει το πραγματικό νόημα των δηλώσεων του Μπάρακ Ομπάμα.

Το ΕΣΡ από την άλλη απέρριψε την καταγγελία (πέντε ημέρες μετά και αφού πρώτα η Νέα Δημοκρατία απέσυρε σιωπηλά το τηλεοπτικό σποτ) εξετάζοντας μόνο τα τυπικά χαρακτηριστικά της διαφήμισης, όπως π.χ. ότι πριν την μετάδοσή της υπάρχει σήμανση «Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση», ότι «η διαφήμιση περιέχει σαφή μνεία του κόμματος που την παρήγαγε» και ότι «δεν προσβάλλει την προσωπικότητα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων». 

“Η αντίδραση του ΕΣΡ”, αναφέρει το The Press Project “είναι εντελώς απογοητευτική για τον θεσμό καιντροπιαστική για τους ανθρώπους του ΔΣ. Αναρωτηθείτε τι θα έκανε το ίδιο συμβούλιο για μια διαφήμιση που θα παρουσίαζε π.χ. δηλώσεις του υπουργού Υγείας στις οποίες θα έλεγε ότι ”το φάρμακο Τάδε γιατρεύει τον καρκίνο” μοντάροντας τη δήλωση ”o τρελογιατρός που με επισκέφτηκε μου είπε ότι το φάρμακο Τάδε γιατρεύει τον καρκίνο”.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αποκάλυψη της νέας μονταζιέρας, δεν αναδείχθηκε από κανένα τηλεοπτικό κανάλι, ούτε από συστημικά μέσα, ενώ ιδιαίτερες αντιδράσεις -πάρα μόνο μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- δεν υπήρξαν ούτε από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία άλλωστε έχουν πέσει θύματα της μονταζιέρας της ΝΔ. 

Πηγή: The Press Project

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…