Newsroom

Newsroom

Τσουνάμι αντιδράσεων για το…σεξιστικό παραλήρημα Πάγκαλου

Έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκάλεσε με το νέο του παραλήρημα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος,…

pagkalos

Έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκάλεσε με το νέο του παραλήρημα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μέσα από την συχνότητα του ΒΗΜΑ FM επιτέθηκε με απρεπέστατα σεξιστικά σχόλια στην υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει “νούμερο” τον Μανώλη Γλέζο, ιστορική μορφή της Αριστεράς και της Εθνικής μας Αντίστασης.
 
Την επίθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ακολούθησαν όπως ήταν αναμενόμενο οι απαντήσεις της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και των “Ενεργών Πολιτών” του Μανώλη Γλέζου. “Όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες”, δήλωσε η Ρένα Δούρου, ενώ οι “Ενεργοί Πολίτες” ανέφεραν, μεταξύ άλλων, με δόση αρκετής ειρωνείας ότι “με τη σημερινή του συνέντευξη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έσπρωξε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ”. 

Τη σκληρή και απόλυτα προσωπική επίθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου στον Μανώλη Γλέζο και τη Ρένα Δούρου καυτηρίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αφού χαρακτήρισε δεξιό ψάλτη των μνημονιακών καθεστώτων τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ,  σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε: “Είναι διδακτικό το γεγονός ότι ο συνυπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας και μόνιμος δεξιός ψάλτης των μνημονιακών καθεστώτων Πάγκαλος διεκδικεί να αμαυρώνει έναν ζωντανό ήρωα της Αντίστασης, τον Μανώλη Γλέζο και μια αγωνιζόμενη νέα γυναίκα της Αριστεράς, τη Ρένα Δούρου. Είναι επίσης δηλωτικό ότι τον διαβόητο Πάγκαλο φιλοξενούν, παρέχοντάς του “στασίδι”, διαφημίζουν και υποδαυλίζουν οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, επιμένοντας να τον συντηρούν στο δημόσιο βίο, από όπου ο ίδιος απεσύρθη έχοντας επίγνωση της μήνης και της απόρριψης των συμπολιτών του”. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση η κα. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε χαρακτηριστικά πως “όσο και να βρυχάται ο κάθε Πάγκαλος και τα υποστυλώματά του, όσες μπαγιάτικες εξυπνάδες κι αν εκτοξεύει προσβάλλοντας και την ιστορική μνήμη του λαού μας, αλλά και την αγωνία του για ζωή, η επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αποστομωτική. Και η οριστική παραπομπή Πάγκαλου και των συν αυτώ στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας είναι εγγυημένη”.

Στο μεταξύ, σκληρή κριτική για τα σεξιστικά σχόλια του Θεόδωρου Πάγκαλου κατά της Ρένας Κούνδουρου άσκησε και η υποψήφια περιφερειάρχης της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη η οποία μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό σε προκλητικές δηλώσεις. Κατανοούμε την ανάγκη του να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σήμερα ξεπέρασε τα όρια με τα σεξιστικά του σχόλια εναντίον της κας. Δούρου. Ας καταλάβει επιτέλους o κ. Πάγκαλος ότι με τέτοιου είδους ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια, υποβαθμίζει και τον εαυτό του και το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου”. Την ίδια ώρα, η νέα επίθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάστηκε αρνητικά ακόμα και από την Χαριλάου Τρικούπη, καθώς    στον Θεόδωρο Πάγκαλο απάντησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίο έγραψε στο twitter: “Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ειναι απαράδεκτες και προκλητικές, δεν ξέρω αν ψηφίσει ΝΔ ή Ποτάμι αλλά μάλλον έγινε “χορηγός” του ΣΥΡΙΖΑ.”

Στο μεταξύ η Ρένα Δούρου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του Θ. Πάγκαλου, απάντησε με ιδιαίτερη οξύτητα και σε σχόλιό της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: “Όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες. Όταν οι λέξεις γίνονται μαχαίρια, τα σώματα των γυναικών είναι οι στόχοι. Όταν μια κοινωνία φθάνει στο σημείο η εκφορά της χυδαιότητας να βρίσκει χώρο στη δημόσια σφαίρα, τότε κάτι πάρα πολύ σάπιο και βαθύ υπάρχει σε αυτή την κοινωνία και μας αφορά όλες και όλους…”.

Οι δε “Ενεργοί Πολίτες” του Μανώλη Γλέζου στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν σκωπτικά ως απάντηση στον πρώην υπουργό: “Είναι γνωστή η εκτίμηση των Ελλήνων ψηφοφόρων προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα αυτής της εκτίμησης, είναι οι εκάστοτε δηλώσεις του να επηρεάζουν σημαντικά το εκλογικό σώμα. Με την σημερινή του συνέντευξη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έσπρωξε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Φήμες θέλουν τον Στ. Θεοδωράκη να θέλει να του κάνει μήνυση, γιατί εκδηλώνοντας την προτίμησή του (ο Θ. Πάγκαλος) προς το “Ποτάμι” ο Σταύρος φοβάται ότι θα πέσει κάτω και από τα ποσοστά της “Ελιάς”. Στην “Ελιά” μια κάποια νότα αισιοδοξίας πνέει μετά την απέχθεια που εκδήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τη ΝΔ, ετοιμάζονται να βγάλουν βίντεο με παλιές δηλώσεις του”. 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…