Newsroom

Newsroom

Πολλά… τα έργα Τατούλη στην Πελοπόννησο

Υπερδραστηριότητα παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστικές εταιρείες της οικογένειας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Δεκάδες επίσημα έγγραφα που βγαίνουν…

tatoulis

Υπερδραστηριότητα παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστικές εταιρείες της οικογένειας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Δεκάδες επίσημα έγγραφα που βγαίνουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπογράφει  ο περιφερειάρχης  Πέτρος Τατούλης δίνοντας  εντολή πληρωμής για να εισπράξει ο αδελφός του Βασίλης Τατούλης. Όπως καταγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Οδυσσέας Βουδούρης  “ακόμη κι αν όλες αυτές οι εργολαβίες προκηρύχθηκαν, εξελίχθηκαν και ολοκληρώθηκαν σύννομα  δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα τουλάχιστον ηθικής”.

Πρόκειται για τις κατασκευαστικές ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική  με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Βασίλη Τατούλη, αδελφό του Πέτρου και αντιπρόεδρο την  Χρισταλένη Τατούλη (κόρη του Πέτρου). Την ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική  ΟΕ του Βασίλη Τατούλη  και την Ασφαλτοδυναμική με πρόεδρο τον Βασίλη Τατούλη και μέλη του ΔΣ Χρισταλένη και Παναγιώτη Τατούλη (κόρη και γιος του Πέτρου)

Στα έγγραφα που έχει στην διάθεση του το koutipandoras.gr εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να υπογράφει  εργολαβικά συμφωνητικά και  εντολές πληρωμής για τις κατασκευαστικές της οικογένειας του για έργα αποκατάστασης δρόμων που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Eκτός από το ηθικό θέμα που προκύπτει δηλαδή ότι ο περιφερειάρχης αποφασίζει και υπογράφει αποφάσεις ώστε να δοθεί δημόσιο χρήμα σε εταιρείες του αδερφού του υπάρχει και παραβίαση των διατάξεων του Καλλικράτη και ειδικότερα του άρθρου 159  που αναφέρει ότι : «Σε περίπτωση όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα του Περιφερειάρχη ή συγγενή του ως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγκρούονται με τα συμφέροντα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης υποχρεούται να απέχει και τα αντίστοιχα καθήκοντα ασκεί αντιπεριφερειάρχης που ορίζεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής συνιστά σοβαρή πειθαρχική παραβίαση καθήκοντος.» Καθώς και του άρθρου  180 που αναφέρει οτι : «Μεριμνούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης στους οργανισμούς που υπηρετούν, ενώ απέχουν υποχρεωτικά από τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων, που σχετίζονται άμεσα με τα ιδιωτικά τους συμφέροντα ή με τα συμφέροντα συγγενών τους έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.»

Τα έργα της οικογένειας Τατούλη

Αναλυτικά στον ανάδοχο «Βασίλειο Τατούλη &ΣΙΑ ΟΕ ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική»  ο Περιφερειάρχης αδελφός του υπέγραψε και ανέθεσε το τελευταίο διάστημα:  

Την συντήρηση-ασφαλτόστρωση της ΕΟ Κόρινθος-Αργος-Τρίπολη στο τμήμα της Αργολίδας  προϋπολογισμού μελέτης 600.000 (10 Δεκεμβρίου 2013)

Την συντήρηση – βελτίωση του δρόμου Μεγαλόπολης- Καρύταινας με προϋπολογισμό 1, 4 εκατ., έναντι  664.000 ευρώ (31 Δεκεμβρίου 2013)

Την βελτίωση- αποκατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Τρίπολη-Ρίζες-Καστρί-Αγ. Πέτρος-Μαλεβή….-Αστρος Κυνουρίας με προϋπολογισμό 900.000, έναντι  553.000. (1 Νοεμβρίου 2013)

Την συντήρηση του δρόμου Ελληνικό-Στεμνίτσα (προϋπ. 300.000), με εργολαβικό αντάλλαγμα 142.000 ευρώ ( 25 Φεβρουαρίου 2014)

Την βελτίωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Εθνικής Οδού Κορίνθου –Αργους με την επαρχιακή οδό προς Καρυά, προϋπολογισμού 850.000 . Για το συγκεκριμένο έργο υπήρξε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου TRANSWORLD (3 Οκτωβρίου 2013)

Βελτίωση του δρόμου από ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης προς Βουρβουρά -Καστρί – Αγ. Πέτρος, προϋπολογισμού 365.000 (7 Σεπτεμβρίου 2012)

Την βελτίωση- ασφαλτόστρωση των οδικών αξόνων του δήμου έναντι 238.000 (11 Οκτωβρίου 2012).

Την ίδια ώρα έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκος  έχει κατατεθεί φάκελος  στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης παραδίδοντάς τον ταυτόχρονα στους υπουργούς Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, υπογραμμίζοντας ότι το δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα ο κ. Πετράκος παρουσίασε στοιχεία για 7 μεγάλα έργα, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα οποία εμπλέκονται οι εταιρείες συμφερόντων Τατούλη. Τα έργα αυτά (οι δρόμοι Κουμπίλα-Λουλούδι, Γύθειο- Γερολιμένας, Ναύπλιο-Λυγουριό-Θέατρο Επιδαύρου, λιμάνι του Άστρους Κυνουρίας κ.α.) δόθηκαν από την Περιφέρεια με περίεργα μικρές εκπτώσεις σε εταιρίες, οι οποίες στη συνέχεια με υπεργολαβίες συνεταιρίσθηκαν με τον «όμιλο Τατούλη», κυρίως με την ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική.

Όπως δήλωσε στο koutipandroras.gr o κ. Πετράκος “ένα χρόνο μετά δεν έχει λάβει καμία απάντηση”. Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ο φάκελος έχει φύγει από τον Γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και πλέον είναι στα χέρια του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) 

Εντωμεταξύ δεκάδες ερωτήματα δημιουργεί και η λειτουργιά ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης στην περιοχή. Όπως κατήγγειλε ο κ Βουδούρης “μόλις ανέλαβε Περιφερειάρχης, εγκρίθηκε δημόσια χρηματοδότηση ύψους 10,6 εκατ. ευρώ για ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο αποκατάστασης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη δυο δημόσια κέντρα αποκατάστασης, που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης στοιχειώδους χρηματοδότησης. Ποιοι ήταν οι μέτοχοι; Κατά σύμπτωση, εταιρείες της οικογένειας Τατούλη”.

H απάντηση Τατούλη

Η υπόθεση κατασυκοφάντησης που επιχειρείται από εκπροσώπους του συγκεκριμένου κομματικού φορέα εκτυλίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια αναφέρει στην απάντηση του ο  κ Τατούλης στο koutipandoras.gr  και συνεχίζει “Ουδεμία ανάθεση έχει γίνει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά αντίθετα εφαρμόζεται απόλυτα ο νόμος και διενεργούνται ανοικτοί διαγωνισμοί με εξαντλητικές διαγωνιστικές διαδικασίες”. Oσον αφορά τις κατασκευαστικές της οικογένειας Τατούλη αναφέρεται ότι “το συγγενικό πρόσωπο του επικεφαλής της περιφέρειας,  διατηρεί  κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Αρκαδία τα τελευταία 30 χρόνια. Σχετικά με τον αριθμό των έργων που έχουν πάρει οι κατασκευαστικές εταιρείες της οικογένειας Τατούλη στην επιστολή αναφέρεται ότι “  στις 600 και πλέον δημοπρασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην συγκεκριμένη περιφέρεια, ο εν λόγω όμιλος δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει μέσα από ανοικτούς διαγωνισμούς, παρά μόνο στις 12” Τέλος σχετικά ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης ο κ Τατούλης αναφέρει: ”Η υποβολή του φακέλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως και εκατοντάδων άλλων φακέλων επενδυτικών σχεδίων, έγινε το 2009 από τους εταίρους της επένδυσης και η έγκρισή της έγινε πριν καν την προκήρυξη των περιφερειακών εκλογών του 2010”.

Δείτε τα έγγραφα




Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…