Ως τρομοκράτης διώκεται ο Πρόεδρος των Ομολογιούχων Κυκλάδων ύστερα από μήνυση του Κεδίκογλου

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

stamatis agas

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε μία εποχή που η Δημοκρατία έχει καταλυθεί εδώ και 4 χρόνια, σε μία εποχή που η ελευθερία του Λόγου διώκεται, το Μαξίμου και τα «πρωτοπαλίκαρά» του, επιτίθενται ακόμα και στον αδικημένο, ακόμα και στα θύματά του και τα καταδιώκει ως εν δυνάμει τρομοκράτες γιατί αντιδρούν σε ένα Κράτος-κλέφτη…

Στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη μίλησε ο Σταμάτης Άγας, συντονιστής των μικροομολογιούχων για τις Κυκλάδες, στον οποίο έκανε μήνυση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, και κατηγορείται για «διατάραξη ειρήνης και σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν πήρε ποτέ δάνειο, αλλά αποταμίευε τα χρήματά του, και η ίδια η τράπεζα τον συμβούλευσε για σιγουριά να τα επενδύσει στο ελληνικό Δημόσιο. «Έκανα το λάθος και εμπιστεύτηκα τα χρήματά μου στον Βενιζέλο, το Σαμαρά το Στουρνάρα, την Πιπιλή, και τώρα είμαστε άφραγκοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία είναι «άριστες», από την περίοδο που ήταν νομάρχης η Φεβρωνία Πατριανάκου, και από το Μέγαρο Μαξίμου του έδωσαν το τηλέφωνο του Σίμου Κεδίκογλου για να του ζητήσει να ασχοληθεί με το θέμα των μικροομολογιούχων. Η γραμματέας του στην άλλη άκρη της γραμμής τον διαβεβαίωσε ότι «θα το κοιτάξουμε», και μετά από ενάμιση μήνα, όπως διηγήθηκε ο ίδιος, ο κ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη, χωρίς να πει κουβέντα για τους μικροομολογιούχους.

Τότε, συνέχισε, πήρε πάλι τηλέφωνο, και η γυναίκα που το σήκωσε του είπε σε έντονο ύφος «ακούστε κύριε, πρέπει να πληρώσετε όλοι τα δανεικά σας», και ο ίδιος της απάντησε πως θα πρέπει ο κ. Κεδίκογλου να αφήσει τους ξένους τρομοκράτες και να ασχοληθεί με τους Έλληνες «τρομοκράτες», τον οικοδόμο, την καρκινοπαθή που δεν έχει να αγοράσει τα φάρμακά του και το πώς θα ξεσπάσει αυτός ο κόσμος.

Κατόπιν, όπως ανέφερε, βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με άλλους μικροομολογιούχους, όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και όταν επέστρεψε στη Σύρο, όπου ζει, τον κάλεσαν στην αστυνομία και τον συνέλαβαν, ενημερώνοντάς τον ότι είχε κατατεθεί σε βάρος του μήνυση από το Σίμο Κεδίκογλου. Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Το πλέον απίστευτο της ιστορίας όμως, είναι ό,τι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου μήνυσε έναν πολίτη, που το Κράτος κυριολεκτικά έκλεψε, με τις εξωφρενικά αστείες κατηγορίες της «διατάραξης ειρήνης» και «σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης» (!!!)

Και όλα αυτά, γιατί σύμφωνα, με τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ομολογιούχων κ. Γιάννη Τσολιά, ο κ. Άγας «τόλμησε» να απαντήσει στην γραμματέα του κυβερνητικού εκπροσώπου πως «η κυβέρνηση ασχολείται με τους τρομοκράτες στην Βοστόνη και όχι με τους ομολογιούχους που στο τέλος θα τους καταντήσει τρομοκράτες». Γιατί σύμφωνα με τον κ. Τσολιά αντέδρασε όταν η γραμματέας του είπε «παίξατε και χάσατε!», όταν ο κ. Άγας διαμαρτυρήθηκε για τον κ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε ερώτηση που δέχτηκε πριν έναν χρόνο για το «κούρεμα» των μικροομολογιούχων, προσπέρασε το θέμα και επικεντρώθηκε στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης!

Αυτό που καταγγέλλει ο κ. Τσολιάς, είναι ότι δεν φτάνει που καταστράφηκαν οι οικογένειές τους, έχει την απαίτηση αυτή η κυβέρνηση να μην ταράσσονται οι άνθρωποι αυτοί, να μην αντιδρούν, να μην ξεσπούν για το δίκιο τους και στο τέλος τους στερούν ακόμα και το δικαίωμα της έκφρασης.

Ο κ. Τσολιάς όμως θίγει στο Koutipandoras.gr ακόμα μία συμπεριφορά. Την συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βγήκε το Σάββατο σε πρωϊνή εκπομπή του MEGA και για το ζήτημα των μικρομολογιούχων είπε πως όταν ήταν υπουργός Οικονομικών είχε προτείνει ως λύση, ότι όσα χρήματα είχαν μείνει στους κατεστραμμένους αυτούς ανθρώπους να τα ξαναβάλουν σε ομόλογα του Δημοσίου για να κερδίσουν, ό,τι μπορούν από τη διαφορά της τιμής και μάλιστα ακόμα και αυτή την πρόταση την αμφισβητεί ο κ. Τσολιάς, αφού όπως λέει, τουλάχιστον εγγράφως δεν τους είχε παρουσιαστεί.

 

 

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των ομολογιούχων τονίζει, ότι αυτή είναι η συμπεριφορά του ανθρώπου που «ως υπουργός Οικονομικών «κούρεψε» τις αποταμιεύσεις τους, όταν το ίδιο το γενικό λογιστήριο του κράτους σε γνωμοδότησή του είχε ζητήσει να εξαιρεθούν οι ιδιώτες δανειστές του δημοσίου και εν τέλει ο κ. Βενιζέλος διάλεξε να προστατέψει μόνο τις τράπεζες και όχι τους πολίτες.

Σήμερα είναι η δίκη του κ. Άγα ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε την αναβολή της, και στο πλευρό του δεν βρίσκεται μόνο ολόκληρη η Σύρος, αλλά και πλήθος μικρομολογιούχων, εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΕΠΑΜ …αλλά προφανώς βρίσκεται και το δίκαιο, ένα δίκαιο που μόνο οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν αναγνωρίζουν και κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα… Απαιτούν, αποκρύπτουν, καταδιώκουν και φιμώνουν…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ