Θάβουν την αρχαία Ιερά Οδό

Η Δημοτική Παράταξη Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, επιστημονικές ενώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, αρμόδιους φορείς…

iera

Η Δημοτική Παράταξη Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, επιστημονικές ενώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, αρμόδιους φορείς και τα ΜΜΕ να ενημερωθούν και να συστρατευτούν για την ανάδειξη και την προστασία της Αρχαίας Ιεράς Οδού.

Προ οκταετίας (2006) αποκαλύφθηκε ως αποτέλεσμα πολυετών ανασκαφών , το μεγαλύτερο τμήμα της Αρχαίας Ιεράς Οδού μαζί με τέσσερις τάφους στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Έκτοτε τα αρχαία ευρήματα παραμένουν αφύλακτα, εκτεθειμένα και κινδυνεύουν από διάβρωση λόγω φυσικών αιτιών και φθορών από διερχόμενους πεζούς και αυτοκίνητα (πάρκινγκ εποχικής επιχείρησης παράλληλα της αρχαίας Ιεράς Οδού). Οι ΠσΔ-ΟΠ έχουν πολλάκις απευθύνει ερωτήματα και έχουν επιστήσει την προσοχή σε αρμόδιους φορείς. Εντούτοις μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει αναλάβει δράση για την προστασία του μνημείου το οποίο είναι άγνωστο για τους περισσότερους αφού το υπουργείο Πολιτισμού όχι απλά δεν φρόντισε για τη λήψη μέτρων ανάδειξης και προστασίας αλλά αντίθετα με δύο σκανδαλώδεις αποφάσεις το 20011 και το 2013 αποφάσισε την κατάχωση της αρχαίας Ιεράς Οδού χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν τη διακοπή ενεργειών για το θάψιμο της αρχαίας Ιεράς Οδού, την άμεση παρέμβαση και τη λήψη μέτρων για την προστασία του μνημείου, καθώς και την ανάδειξη του μεγαλύτερου τμήματος της αρχαίας Ιεράς Οδού (στο ύψος του Σκαραμαγκά) ως αρχαιολογικού χώρου.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…