Newsroom

Newsroom

Το πλεόνασμα… ξύπνησε τον Καβάφη μέσα σε "γαλάζιο" βουλευτή

Η ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα είχε… διάφορες παρενέργειες σε στελέχη της κυβέρνησης, αλλά ίσως η πιο ακραία…

Η ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα είχε… διάφορες παρενέργειες σε στελέχη της κυβέρνησης, αλλά ίσως η πιο ακραία από αυτές εκδηλώθηκε σε έναν «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος εμπνεύστηκε, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των Νέων, και έστειλε στο κινητό του Γιάννη Στουρνάρα ένα ποίημα του Καβάφη, προσαρμοσμένο στο… πανηγυρικό κλίμα της χθεσινής ημέρας.

Σύμφωνα με τη στήλη, ο βουλευτής έγραψε:

«Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κι εγώ το πρωτογενές πλεόνασμα λίγο (σ.σ.: το πρωτότυπο αναφέρει «κι ας δω κ’ εγώ την φύσι λίγο). Οικονομίας του πρωϊού και ανέφελου ουρανού λαμπρά μαβιά και κίτρινη όχθη (στο πρωτότυπο «θάλασσας του πρωϊού κι ανέφελου ουρανού»).

Όλα ωραία και μεγάλα φωτισμένα! (όπως και στο πρωτότυπο). Εδώ σας σταθώ. Κι ας γελασθώ πως βλέπω αυτά (στο πρωτότυπο) τα στατιστικά (τα είδα αλήθεια μια στιγμή σαν πρωτοστάθηκα) κι όχι κ’ εδώ τες φαντασίες μου, τες αναμνήσεις μου, τα ινδάλματα της κατανάλωσης («της ηδονής» στο πρωτότυπο)».

Όπως επισημαίνει ο Μικροπολιτικός, το «Θάλασσα του πρωϊού» είναι ένα από τα λίγα ποιήματα του Καβάφη που παραπέμπουν στη φύση, καθώς ο Αλεξανδρινός θεωρείται ποιητής των κλειστών χώρων. Κάτι σαν το πρωτογενές δηλαδή. Σπάνιο φαινόμενο που δεν το συναντάς κάθε ημέρα…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…