Τσίπρας: Ο λαός που ξυπνάει είναι τρομερή δύναμη

Στο Λασίθι βρέθηκε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην…

tsipras 4 0

Στο Λασίθι βρέθηκε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στην Ιεράπετρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε “τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία” και το παλιό που σάπισε, ενώ προέβαλλε το αναπτυξιακό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Κρήτη.

Τους πονάει η “μπαλωθιά” 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου για ανακατάληψη της Κρήτης τόνισε πως “είναι η «μπαλωθιά» που δίνει ο κρητικός λαός στους φθαρμένους πολιτικούς, στα φθαρμένα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, στη φθαρμένη πολιτική του κυρίου Σαμαρά, με τον οποίο έχουν συμμαχήσει οι κάθε λογής Πάγκαλοι. Αυτή η «μπαλωθιά» τους καίει και τους πονάει.”

“Εκπρόσωποι της ανωμαλίας”

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε στην ομιλία του τον πρωθυπουργό για ανωμαλία στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, στην κοινωνία, στη δράση του κράτους και σε κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων και τόνισε ότι αυτή η ανωμαλία πρέπει να τελειώσει.

“Καταγγέλλω τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι. Ανωμαλία στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που διέπονται τον τελευταίο καιρό από μια αρχή: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ανωμαλία στην κοινωνία, όπου δικαιώματα, ελευθερίες, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, θεσπισμένα μέτρα προστασίας, γίνονται κουρελόχαρτα. Ανωμαλία για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που βλέπουν τη ζωή τους να ρημάζεται, τα εισοδήματα να εξανεμίζονται, τα παιδιά τους να απελπίζονται και τι προοπτικές τους να μηδενίζονται. Ανωμαλία στη δράση του κράτους που έχει καταντήσει κράτος-εκβιαστής, κράτος-ληστής, κράτος που αντί να στέκεται κοντά στον πολίτη στέκεται απέναντί του, φορολογεί αλύπητα, παραβιάζει τις υποσχέσεις και τους κανόνες που το ίδιο έχει θεσπίσει, φυλακίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία στα κελιά του ΣΔΟΕ και των μηχανισμών καταδίωξης. Ανωμαλία στις ανθρώπινες σχέσεις που πλήττονται από τη μιζέρια της μνημονιακής καθημερινότητας. Ανωμαλία στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, σε κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων.

Δύναμη αλλαγής και προοπτικής η Αριστερά

Απέναντι στην ανωμαλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλλε την Αριστερά ως παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. “Το παλιό σάπισε, κακοφορμίζει, δηλητηριάζει την κοινωνία και τη χώρα. Δανειστές, αγορές, ξένοι προστάτες, λαίμαργα funds, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, έχουν πέσει πάνω στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας. Και η Αριστερά είναι η παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Να αντιμετωπίσει την ανωμαλία, να εξουδετερώσει τους κινδύνους για την πατρίδα και τη δημοκρατία.”

Ο λαός που ξυπνά είναι τρομερή δύναμη

Ζήτησε την ψήφο του λαού, δηλώνοντας πως έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, δυνατότητες και κουράγιο και πως είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, με προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση του λαού. “Δεν προσκυνάμε κανέναν, δεν έχουμε παρτίδες με κανένα Καίσαρα, δεν έχουμε φθαρεί από τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες -να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα στον ήλιο μιας νέας Ελλάδας. Έχουμε μεγάλο κουράγιο -δεν πρόκειται να τα διπλώσουμε μπροστά σε κανένα ισχυρό, ντόπιο ή ξένο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες -πείρα, γνώση, ωριμότητα, αίσθημα ευθύνης. Έχουμε το γνώθι σ’ αυτόν -ξέρουμε και διακηρύσσουμε ότι δεν είμαστε σωτήρες κι ότι χωρίς την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση του λαού καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει.” 

Ακόμη, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι στο ΣΥΡΙΖΑ “αισθανόμαστε και είμαστε έτοιμοι. Και δεν ζητάμε την ψήφο του λαού για να την εξαργυρώσουμε στα διεθνή και εσωτερικά παζάρια όπως κάνουν χρόνια τώρα οι δυνάμεις του δικομματισμού που κατέρρευσε. Αυτοί είναι  κολαούζοι της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε στην επιβολή των μνημονίων, της λιτότητας, του αυταρχισμού, της ανωμαλίας. Εμείς είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού, συμπαραστάτες του στον αγώνα να σπάσουμε αυτόν τον άξονα που δυναστεύει τις ζωές μας και φράζει το μέλλον μας.  Γι’ αυτό μας συκοφαντούν. Εμείς κι εσείς μαζί είμαστε ο φόβος τους. Γι’ αυτό χτίζουν εκβιασμούς και τείχη ψεύδους -για να μην ενωθεί η αριστερά με τα μεγάλα λαϊκά ρεύματα της αλλαγής. Ο λαός που ξυπνάει είναι τρομερή δύναμη. Αυτό φοβούνται.”

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή τους να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση και να εξαλείψουν τη διαπλοκή: “Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση. Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων”.

Επιπλέον, τον κίνδυνο για τη δημοκρατία ανέδειξε ο κ. Τσίπρας και τη σύνδεση αυτών που ορκίζονται στο συνταγματικό τόξο με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως υποστήριξε “Ο φασισμός σηκώνει και σήμερα κεφάλι. Με το άσχημο πρόσωπο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αλλά και με το πρόσωπο εκείνων που ορκίζονται στο συνταγματικό τόξο, αναμασούν τις θεωρίες των δύο άκρων, κατέχουν θέσεις ευθύνης στο δημοκρατικό καθεστώς, και βυσσοδομούν στο παρασκήνιο με τους νεοναζί κατά της δημοκρατίας. Η υπόθεση Σαμαρά-Μπαλτάκου-Κασιδιάρη έσκισε λίγο το παραπέτασμα αυτού του ανίερου ναού. Αποκάλυψε ότι οι φρουροί της δημοκρατίας συνωμοτούν με τους εχθρούς της. Ο άξονας των μνημονίων διεμβολίζει την ίδια τη δημοκρατία. Ο αυταρχισμός, τα μέτρα καταστολής, η μετατροπή της Βουλής σε βιομηχανία νομοσχεδίων ενός άρθρου, η περιφρόνηση του πρωθυπουργού προς τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αποδείχτηκε ότι ήταν η διαδρομή προς τις σκοτεινές κρεβατοκάμαρες της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα σήμερα, οι αυτουργοί των μνημονίων, οι παραγωγοί της ανωμαλίας, θεωρούν ακόμη και τη δημοκρατία αναλώσιμη”.

Ειδικά για την Κρήτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στις τεράστιες δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, στα πρωτοποριακά εγχειρήματα των παραγωγών, στη μάχη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, αλλά και στο επιστημονικό δυναμικό από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ώστε να ξαναγίνει η Κρήτη η δυναμική οικονομία που όλοι θαυμάζαμε, να χτυπηθεί άμεσα η ανεργία που κάνει το νησί να αιμορραγεί, να σταματήσει η καταστροφή των κοινωνικών υποδομών.

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…