Newsroom

Newsroom

Παραμένει ο κίνδυνος από την άνοδο της στάθμης του Έβρου

Σταθερές, αλλά πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένουν οι στάθμες Έβρου και των παραποτάμων του, μετά την υπερχείλιση του φράγματος…

evros 0

Σταθερές, αλλά πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένουν οι στάθμες Έβρου και των παραποτάμων του, μετά την υπερχείλιση του φράγματος Ιβαήλογκραντ στη Βουλγαρία.

Στις 21:00 στα σημεία μέτρησης των Κομάρων η στάθμη άγγιξε τα 5,10 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 4,80 μέτρα, του Πυθίου τα 5,00 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα. και των Κήπων τα 3,70 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 4,60.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών της περιφέρειας, τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται σταδιακή μείωση της ταχύτητας και του όγκου των νερών που εισρέουν από την Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

Εν τω μεταξύ, από το βράδυ της Δευτέρας αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς έχουν ειδοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους να μην πλησιάζουν την κοίτη του Έβρου και των παραποτάμων του, απομακρύνοντας από την παρέβρια περιοχή ζωικό κεφάλαιο, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…