Newsroom

Newsroom

"H κυβέρνηση εκδικείται και εκβιάζει, αρνούμενη να πληρώσει ακόμη και τις υπερωρίες"

«Εκδικητική απόφαση, που δεν λύνει το πρόβλημα των χαμένων σχολικών ωρών» χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν από…

«Εκδικητική απόφαση, που δεν λύνει το πρόβλημα των χαμένων σχολικών ωρών» χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη, από την Πέμπτη και την Παρασκευή, όσα σχολεία έχασαν τουλάχιστον τρεις ημέρες από καταλήψεις, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης.

Η ΟΛΜΕ, καθώς και οι τοπικές οργανώσεις καθηγητών, έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους ως προς το μέτρο αυτό, καθώς είναι ήδη προγραμματισμένες συνεχείς στάσεις εργασίας, σε όσα σχολεία υπάρχει πρόβλημα, προκειμένου αυτά να μην λειτουργήσουν μέσα στην εβδομάδα του Πάσχα.

Είναι όμως αυτή μια λογική αντίδραση; Είναι τόσο κακό, να θέλει η κυβέρνηση να μην χάσουν οι μαθητές ώρες διδασκαλίας; Είναι τελικά τόσο παράλογη, αυτή η απόφαση; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, που δεδομένα απασχολούν κάθε μαθητή, γονιό ή καθηγητή είναι απλή. Όπως ο ίδιος ο κ. Κοτσιφάκης λέει στο koutipandoras.gr πρόκειται απλώς για τιμωρία, στην ουσία για πράξη εκδίκησης, αφού ούτως ή άλλως πολλοί σύλλογοι καθηγητών είχαν αποφασίσει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες, χρησιμοποιώντας ημέρες εκδρομών.

Παραδοχή εκδίκησης 

Τα λεγόμενα του προέδρου της ΟΛΜΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος στις 12 Απριλίου, όταν εκδόθηκε δηλαδή η σχετική απόφαση, έγραψε, απαντώντας σε σχόλιο άλλου χρήστη, και αναφερόμενος πάντοτε σε μαθητές: «… για να γνωρίζουν ότι ο χαβαλές και η πλάκα τελείωσαν».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να δείξει το σκληρό της πρόσωπο, βάζοντας στον στόχο τους μαθητές, αδιαφορεί όμως για τα ουσιαστικά προβλήματα τα οποία άλλωστε η ίδια έχει δημιουργήσει.

Αυτό, εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο οποίος καταγγέλλει ότι «την κυβέρνηση δεν την ενοχλεί αν χάνονται μαθήματα, επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές.  Σε πολλά Επαγγελματικά Λύκεια για παράδειγμα», επισημαίνει ο κ. Κοτσιφάκης «έχει γίνει ελάχιστο μάθημα από την αρχή της χρονιάς λόγω της διαθεσιμότητας, ιδίως σε μαθήματα ειδικότητας».

«Υπάρχει ούτως ή άλλως ζήτημα μείωσης της ύλης, λόγω της διαθεσιμότητας» καταλήγει.

Δεν πληρώνονται οι υπερωρίες 

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, καθώς το πρόβλημα ξεπερνά τους μαθητές και αγγίζει τους καθηγητές, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στις τάξεις έως και τρεις ημέρες νωρίτερα από το κανονικό, χωρίς όμως να πληρωθούν για αυτή την υπερωριακή απασχόληση.

«Πρόκειται και για υπερωριακή απασχόληση, την οποία δεν θέλει να πληρώσει η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ξεκάθαρα αναφέρει, ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός», επισημαίνει σχετικά ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης.

Ο εκβιασμός της κυβέρνησης απέναντι σε καθηγητές και μαθητές αποδεικνύεται και από την κάθετη στάση του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος μιλώντας στο Star απείλησε ότι όσοι καθηγητές δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές τότε θα διωχθούν πειθαρχικά.

«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση», ανέφερε ο υφυπουργός, ο οποίος όμως δεν μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει τις καταγγελίες περί υπερωριακής εργασίας, την οποία οι καθηγητές δεν θα πληρωθούν. 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ