Ν. Κορέα: Ακόμα 4 συλλήψεις- "Οι ενέργεις του πληρώματος ισοδυναμούν με δολοφονία" δηλώνει η πρόεδρος της χώρας

“Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με δολοφονία” δήλωσε η πρόεδρος της…

nayagio 4

“Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με δολοφονία” δήλωσε η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκέουν-χιέ σε συνεδρίαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

“Όχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά όλων των Νοτιοκορεατών ράγισε, είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι” συμπλήρωσε η πρόεδρος η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τους απελπισμένους και εξοργισμένους συγγενείς των αγνοουμένων -κυρίως γονείς ανήλικων μαθητών- την περασμένη εβδομάδα.

Οι οικογένειες των θυμάτων επικρίνουν ανοιχτά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των αρχών από την ώρα του ναυαγίου, καθώς θεωρούν ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών οργανώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο πλοίαρχος Λι Τζουν-σέοκ καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου και κατόπιν το εγκατέλειψε, ενώ ακόμη εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μέσα σε αυτό, πολλοί εξ αυτών παγιδευμένοι στις καμπίνες τους.

“Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία, από νομική και ηθική άποψη” τόνισε η Παρκ επισημαίνοντας ότι η έρευνα για το ναυάγιο θα συμπεριλάβει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, από τους επιθεωρητές που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, το πλήρωμα και τους ιδιοκτήτες του φεριμπότ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, μετά την πρόσκρουση οι επιβάτες έλαβαν την εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους επί 40 λεπτά. Όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση ήταν πια πολύ αργά για να βγουν έξω.

Ακόμα τέσσερις συλλήψεις

Τη σύλληψη τεσσάρων ακόμη μελών του πληρώματος του βυθισμένου φέρρυ μποτ ανακοίνωσαν οι Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς. Πριν μερικές μέρες συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μέλη του πληρώματος με κατηγορίες που αφορούν αμέλεια. Οι συλληφθέντες είναι πλέον επτά, καθώς χειροπέδες φόρεσαν επίσης τρεις υπαξιωματικοί και ένας μηχανικός του πλοίου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…