Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του φέρι το εγκατέλειψαν πρώτοι (βίντεο)

Την ίδια ώρα που 240 περίπου επιβαίνοντες του μοιραίου φέρι «Sewol», η πλειονότητά τους παιδιά, ακόμα αγνοούνται στη νοτιοδυτική Νότιο…

korea 6

Την ίδια ώρα που 240 περίπου επιβαίνοντες του μοιραίου φέρι «Sewol», η πλειονότητά τους παιδιά, ακόμα αγνοούνται στη νοτιοδυτική Νότιο Κορέα, αυξάνονται οι πληροφορίες για κακούς χειρισμούς τόσο του πληρώματος όσο και των Αρχών. Αυτό αποκαλύπτεται κι από τους διαλόγους με την υπηρεσία θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Jindo, αμέσως μετά από την εκπομπή του σήματος κινδύνου. Σύμφωνα με αυτούς, δόθηκαν εντολές τις οποίες το πλήρωμα άργησε χαρακτηριστικώς να υπακούσει, ενώ ο αξιωματικός επικοινωνίας του πλοίου επικεντρώθηκε στο κατά πόσο το Λιμενικό ήταν κοντά, αδιαφορώντας να μεταφέρει τις οδηγίες στους επιβάτες.

Ο καπετάνιος Λι κι άλλα 14 μέλη του πληρώματος πήγαν στις σωστικές λέμβους, εγκαταλείποντας με ασφάλεια το πλοίο, ενώ ο καπετάνιος ήταν μεταξύ των πρώτων διασωθέντων. Εκτός από τον Λι, ένας από τους τρεις οδηγούς του «Sewol», αλλά και ο 25χρονος τρίτος αξιωματικός έχουν τεθεί υπό κράτηση, με την κατηγορία της αμέλειας και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο τρίτος αξιωματικός λέγεται ότι ήταν αυτός που πήρε το πηδάλιο, καθώς ο Λι απουσίαζε κατά τη διάρκεια του περιστατικού το οποίο οδήγησε στη βύθιση του φέρι.

Οι Αρχές αναζητούν πλέον τα δεδομένα επικοινωνίας από το «KakaoTalk», μια κινητή υπηρεσία μηνυμάτων την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες πριν το πλοίο βυθιστεί το πρωί της Τετάρτης. Την Κυριακή του Πάσχα, πάντως, το απόγευμα ένα τοπικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για την απόκτηση αυτών των δεδομένων από την εταιρεία. Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τους ερευνητές για το θέμα.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…