Newsroom

Newsroom

Όταν ο Μαρκ Τουέιν μίλησε για τον αυνανισμό!

1879

twain 0

To 1879 o 44χρονος τότε Μαρκ Τουέιν πήρε το λόγο σε μία λέσχη ανδρών στο Παρίσι και πραγματοποίησε μία πρωτότυπη διάλεξη με θέμα “Some Thoughts on the Science of Onanism“. Για την εποχή του, ο λόγος του αποτελούσε ένα σκανδαλώδες παράδειγμα ριζοσπαστισμού και κριτικής σκέψης, αφού η πράξη του αυνανισμού θεωρούνταν απαγορευμένη.Το περιεχόμενο της διάλεξης έγινε τελικά βιβλίο με τίτλο «On Masturbation», το οποίο συμπληρώθηκε με εικονογραφήσεις βικτοριανής αισθητικής.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η Καθολική Εκκλησία θεωρούσε τον αυνανισμό θανάσιμο αμάρτημα που τιμωρούνταν με αιώνια καταδίκη. Η ιατρική ήταν ακόμα επηρεασμένη από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, ενώ κοινωνικά, ο αυνανισμός αντιμετωπιζόταν με φόβο και σκοταδισμό. Με μία μικρή αναδρομή στον Τύπο και τις διαλέξεις εκείνης της εποχής, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί τα επιχειρήματα που αναπαράγονταν ενάντια στην ελεύθερη έκφραση της σωματικής επιθυμίας.

Ο Μαρκ Τουέιν σατίρισε μέσα από τη διάλεξη του, τις διάφορες πολιτισμικές πτυχές του θέματος, ασκώντας δριμεία κριτική στις μαζικοποιημένες κοινωνικές απόψεις και την πιστή αναπαραγωγή φοβικών επιχειρημάτων, για ένα ζήτημα που απασχολούσε αναπόφευκτα την ανθρώπινη φύση.

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του αναφέρεται:

1. “Όλοι οι σπουδαίοι συγγραφείς που έχουν καταπιαστεί με θέματα υγείας και ηθικής, έχουν αναφερθεί σε αυτό το θαυμάσιο ζήτημα, πράγμα που αποδεικνύει την αξιοπρέπεια και τη σημασία του για τη ζωή’.

2. Ο Δαρβίνος στενοχωρήθηκε επειδή έπρεπε να εγκαταλείψει τη θεωρία του ότι ο πίθηκος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον άνθρωπο και τα κατώτερα ζώα. Νομίζω ότι βιάστηκε.Ο πίθηκος είναι το μόνο ζώο, εκτός από τον άνθρωπο, που ασκεί με ευχαρίστηση αυτή τη γοητευτική πράξη. Οι δεσμοί που έχουμε με τον πίθηκο είναι πολύ στενοί. Βάλτε αυτά τα ζώα μπροστά σε κόσμο και θα δείτε τι μπορούν να κάνουν! Από τις εκστατικές εκφράσεις και τα παιχνίδια τους, μπορεί να καταλάβει κανένας χωρίς πολύ σκέψη, ότι υπάρχει κάτι έξυπνο και απόλυτα ανθρώπινο στη συμπεριφορά τους”.

Συνεχίζοντας με αρκετές δόσεις χιούμορ, αναφέρθηκε στις… συνέπειες που συνοδεύουν τον αυνανισμό, ενώ εξήγησε τους λόγους που ο ίδιος δεν τον προτιμάει!

Τα σημάδια από την καταστροφική ασθένεια είναι σαφή.Μετά την επικίνδυνη πράξη, ο άνθρωπος έχει τα εξής συμπτώματα: Θέλει να φάει, να πιει, να γελάσει, να αστειευτεί, να πει ανήθικες ιστορίες με τους φίλους του. Και έτσι γρήγορα χάνει τη μνήμη του, τη χαρά του, τον ανδρισμό του, την αισιοδοξία του, τον χαρακτήρα του και τελικά τους απόγονούς του. Καταλήγοντας, να ξεκαθαρίσω ότι από όλα τα είδη σεξουαλικής επαφής, αυτό είναι το τελευταίο που προτείνω. Ως διασκέδαση είναι πολύ φευγαλέο. Ως επάγγελμα, φοριέται πολύ. Ως δημόσια δραστηριότητα, δεν αποφέρει φράγκο. Είναι ακατάλληλο για το σαλόνι και για την “καλή” κοινωνία έχει προ πολλού εξοριστεί από την κοινωνική ζωή.

Τελειώνοντας θα τονίσω, ότι εάν θέλετε να πάτε τη σεξουαλική ζωή σας μακριά, μην το παρακάνετε με αυτό το σπορ“. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ