Newsroom

Newsroom

Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ- Πούτιν ενόψει της τετραμερούς στη Γενεύη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συνομίλησε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά…

merkel poytin

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συνομίλησε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την τετραμερή σύνοδο για την ουκρανική κρίση, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Γενεύη.

«Παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας (. . .) βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη», ανέφερε η ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Στη σύνοδο θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ το  υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ωστόσο πρόσθεσε ότι πιθανόν δεν θα αναληφθεί δράση ως προς αυτό πριν διεξαχθεί η τετραμερής σύνοδος στη Γενεύη.

«Την Πέμπτη δίνεται η επόμενη ευκαιρία για να γίνει μια διπλωματική συζήτηση και νομίζω πως είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις (σχετικά με νέες κυρώσεις) πριν από την Πέμπτη», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Είναι σημαντικό η Ρωσία και η Ουκρανία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, πρόσθεσε η ίδια. «Είναι πράγματι η πρώτη ευκαιρία (που δίνεται) να συνομιλήσουμε μαζί τους στο ίδιο τραπέζι», επισήμανε η Ψάκι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…