Άρειος Πάγος: Χειροπέδες ακόμα και σε βουλευτές αν χρησιμοποιηθεί προϊόν υποκλοπής

Στην Εισαγγελία  Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια μαζί…

koutzamani 0

Στην Εισαγγελία  Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια μαζί με σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής». Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Παράλληλα, η κυρία Κουτζαμάνη ζητεί ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ή όχι η  τέλεση του αδικήματος της βίας ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη.

Ακόμη, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί την ταχύτατη περαίωση της έρευνας, ενώ παράλληλα παρήγγειλε ότι «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία». Μάλιστα, υπογραμμίζει η κυρία Κουτζαμάνη ότι «τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα». 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…