Newsroom

Newsroom

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δε θα ανεχθούμε την αμερικανική εχθρότητα

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας, όπου αναδύονται νέες…

kim jong un

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας, όπου αναδύονται νέες εντάσεις μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε στρατιώτες του βορρά και του νότου και τις νέες απειλές για πυρηνική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπεύθυνες για τη νέα ένταση είναι η Σεούλ και η Ουάσιγκτον. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες εχθρικές δυνάμεις, αγνοώντας τη μεγαλοψυχία και την καλή μας θέληση, έχουν εντείνει τις στρατιωτικές τους ασκήσεις στοχεύοντας να καταστρέψουν τη δημοκρατία μας πολιτικά, να την απομονώσουν οικονομικά και να την συντρίψουν στρατιωτικά», σημείωσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ξεκαθαρίζοντας πως ο στρατός και ο λαός της Βόρειας Κορέας δεν θα δεχθούν αυτή την «αμερικανική εχθρότητα».

Οι σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ στις αρχές του 2014 πέρασαν μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις επαφές ανώτερου επιπέδου μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών και την συνάντηση για λίγες μέρες μελών οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας (1950-1953). Ωστόσο, η έναρξη των ετήσιων κοινών ασκήσεων μεταξύ της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών δυνάμεων προκάλεσαν την αντίδραση του βόρειου γείτονα αν και σαφώς λιγότερο έντονη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τις τελευταίες ημέρες όμως η σχετική ρητορική κλιμακώνεται με τη Βόρεια Κορέα να απειλεί με τέταρτη πυρηνική δοκιμή και να προχωρά σε ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του βορρά και το νότου χωρίς επακόλουθα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…