Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο μεγάλος ερμηνευτής του Νέου Κύματος Λάκης Παππάς

Ερμηνευτής των πιο αισθαντικών τραγουδιών του Νέου Κύματος, Λάκης Παππάς πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας φτωχότερο…

lakapap

Ερμηνευτής των πιο αισθαντικών τραγουδιών του Νέου Κύματος, Λάκης Παππάς πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της τέχνης. Ο Λάκης Παππάς σπούδασε κιθάρα στο πλευρό του Γερ. Μηλιαρέση, ενώ πρωτοεμφανίστηκε το 1959 στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ι. Καμπανέλη αντικαθιστώντας τον δάσκαλό του.

Τα τραγούδια που ερμήνευσε έχουν γράψει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια διαχρονικά τα οποία η εκφραστική λυρική φωνή του τα έκανε αξέχαστα.
Συνεργάστηκε με τον Μ. Χατζιδάκι (πρωτοεμφανίστηκε ως τραγουδιστής στην «Οδό Ονείρων»). Τραγούδησε επίσης στην «Όμορφη Πόλη». Εμφανίστηκε σε «μπουάτ» και για χρόνια είχε το δικό του «στέκι» στην οδό Θόλου. Υπήρξε ο πρώτος τραγουδιστής που συνόδευσε τη φωνή του παίζοντας κλασική κιθάρα με αξιώσεις.

Κατά τη δεκαετία του 1980, εκτός από εμφανίσεις σε Κέντρα, πραγματοποίησε συναυλίες στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα. Ως τραγουδιστής συμμετείχε στους δίσκους: “Οδός Ονείρων” (1962), “Μάνος Χατζιδάκις: Πρώτη εκτέλεση” (1965), “Ματωμένος γάμος/ Παραμύθι χωρίς όνομα” (1965), “Αγωνιστές της λευτεριάς” (1971), “Του Μαυριανού και της αδελφής του” (1971), “Τραγούδια ερωτικά και χαμηλόφωνα” (1990), “Το τραγούδι γυμνό” (1992).

Επίσης, ως συνθέτης-τραγουδιστής, κυκλοφόρησε το 1971 τον δίσκο “Πάει κι αυτή η Κυριακή” (με συμμετοχή της Πόπης Αστεριάδη). Από αυτόν το δίσκο είναι (πλην των προαναφερμένων) και τα τραγούδια (σε στίχους Γ. Αργύρη και Δ. Ιατρόπουλου): «Άγριο πουλί», «Δεν είν’ τ’ άσπρο κρασί μας», «Χάρτινο αγόρι», «Έλα μαζί μου», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς», «Μην τα ξυπνήσεις, μη», «Μάτια μου, μάτια κλειστά», «Πήρα αγκαλιά ένα όνειρο», «Δάκρυα μεσ’ στις πέτρες».
 

 

 

 

 

 

 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…