Ο Φαλτσιανί απαντά για την "αντιπρόσωπο" Ευγενία Μανωλίδου

Από την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκάρντ τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, πολλά είναι τα ερωτήματα…

georgiadis manolidou

Από την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκάρντ τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, πολλά είναι τα ερωτήματα που, προφανώς εσκεμμένα, όπως λέει στο Hot Doc ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που έδωσε τη Λίστα, παραμένουν αναπάντητα. Ένα από αυτά, είναι ο ρόλος της συζύγου του Άδωνη Γεωργιάδη, Ευγενίας Μανωλίδου, η οποία εμφανιζόταν ως «αντιπρόσωπος» λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Παρότι αυτό το στοιχείο ήταν γνωστό στον υπουργό Υγείας, την περίοδο κατά την οποία ήταν μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής η οποία διερευνούσε την υπόθεση της Λίστας, εκείνος δεν είχε φροντίσει να αυτοεξαιρεθεί, διατράνωνε παντού, ότι η σύζυγός του δεν γνώριζε για τη Λίστα, ενώ δεν δίσταζε να χαρακτηρίζει συκοφάντη, όποιον τολμούσε, βασισμένος σε στοιχεία, να υποστηρίξει το αντίθετο.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει στα ερωτήματα αναφορικά με τη σχέση της συζύγου του υπουργού Υγείας με τη Λίστα Λαγκάρντ, αναλύει τις σχέσεις της Ευγενίας Μανωλίδου με το λογαριασμό του πρώην συζύγου της, όπως αυτές απορρέουν από τον ρόλο της ως “αντιπρόσωπος”, εξηγώντας αναλυτικά ποια ήταν η δικαιοδοσία της σε αυτόν, ενώ απαντώντας στους ισχυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι η γυναίκα του δεν γνώριζε, είναι σαφής: “Η Ευγενία Μανωλίδου αποκλείεται να μην γνώριζε για τον λογαριασμό”. 

Βρείτε τις απαντήσεις του πλέον αρμοδίου, του Ερβέ Φαλτσιανί, μόνο στο  Hot Doc που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη.


 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…