Ερντογάν: "Ναι, ρίξαμε συριακό αεροσκάφος"/ Δαμασκός: "Κραυγαλέα επίθεση"

Δε μας έφτανε η κρίση στην Ουκρανία, η οποία έχει αναθερμάνει τον Ψυχρό Πόλεμο, έρχεται να προστεθεί και η κατάρριψη…

erdogan 11

Δε μας έφτανε η κρίση στην Ουκρανία, η οποία έχει αναθερμάνει τον Ψυχρό Πόλεμο, έρχεται να προστεθεί και η κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για να πυροδοτήσει νέες εντάσεις. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναζητά απεγνωσμένος μια οδό διαφυγής από τα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν την κυβέρνησή του, επιβεβαίωσε την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους, επικαλούμενος πως παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. «Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», τόνισε ο κ. Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. Από την πλευρά της, η Συρία χαρακτήρισε την κατάρριψη  κραυγαλέα επίθεση. Η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από την περιοχή, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή πλευρά των συνόρων. Ωστόσο, ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο «Al Manar», μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες έπεσαν από τουρκικό έδαφος.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…