Newsroom

Newsroom

Ευτυχισμένο το 1960, κύριε Σαμαρά

Της Λουκίας Χουλιάρα 

ithageneis

Της Λουκίας Χουλιάρα 

Παρακολουθήσαμε τον κύριο Σαμαρά να καμαρώνει και να επαίρεται για την μελλοντική διανομή 500 εκατομμυρίων ευρώ σε 1 εκατομμύριο Έλληνες. Οι πολίτες που θα «διασωθούν» απ’ την μιζέρια, θα είναι οι ένστολοι με μηνιαίο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ και οι πλέον εξαθλιωμένοι (βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων). Ο συνεργός του Πρωθυπουργού- στο Μνημονιακό «έγκλημα»- κύριος Βενιζέλος, δε δίστασε να δηλώσει ότι θα στρέψουν την προσοχή τους στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη καθώς και ότι θα χτυπήσουν την ανεργία! Ποια σκοτεινή- υποχθόνια δύναμη τους απέτρεπε μέχρι τώρα να το πράξουν, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.. Ο κύριος Σαμαράς, στη πανηγυρική και προεκλογική του αυτή εξαγγελία, μας γύρισε πίσω στο χρόνο. Δε δίστασε να χρησιμοποιήσει έντονα λαϊκίστικη ρητορική, επιδιώκοντας να απευθυνθεί τόσο στην ηλικιωμένη και παλαιοκομματική βάση της Ν.Δ., όσο στους ακροδεξιούς ξεστρατισμένους. Γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες, άκρως διασκεδαστικών εκφράσεων τύπου «τα φτερά βγαίνουν απ’ την ψυχή μας» και μεταφερθήκαμε στην εποχή του απίθανου πολιτικάντη Γκόρτσου και του συνυποψήφιου του Μαντά!

Τον λαϊκισμό τον οποίο η κυβέρνηση προσάπτει με μεγάλη άνεση και περισσή ευκολία στην αντιπολίτευση, τον χρησιμοποίησε αφειδώς προκειμένου να «καλοπιάσει» του ψηφοφόρους που αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες τον προσεχή Μάιο. Μοίρασε «δωράκια» και καμώθηκε τη φιλεύσπλαχνη ηγεσία, με την ελπίδα να ανατρέψει το απόλυτα δυσμενές για αυτήν κλίμα και να μειώσει τη διαφορά που τη χωρίζει από τον καταδεικνυόμενο- ακόμα και στις εχθρικές (για την αντιπολίτευση) δημοσκοπήσεις- πρώτο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεχομένως κάποιοι, να παρασυρθούν εκ νέου, από την επικοινωνιακά πρωτόγονη, παροχολογία, της κυβέρνησης και να αδιαφορήσουν για το γεγονός ότι ο κύριος Σαμαράς «αμέλησε» να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της νέας αυτής συμφωνίας με την Τρόικα! Πιθανώς κάποιοι να μην αντιληφθούν ότι «ξέχασε» να μας ενημερώσει για την μείωση των κατώτατων ορίων των μισθών για τους μακροχρόνια ανέργους, η οποία σύντομα θα αποτελεί νόμο του κράτους και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον εργασιακό μεσαίωνα!

Η μεγάλη εντούτοις πλειοψηφία των πολιτών έχει πιαστεί, ουκ ολίγες πλέον φορές, στην ίδια φάκα- της προεκλογικής παραπληροφόρησης και της πολιτικής ψευδολογίας. Ακόμα και από στατιστικής πλευράς, είναι απίθανο να κοροϊδεύεις κάποιον, με τον ίδιο τρόπο, για μη πεπερασμένο αριθμό φορών! Τέλος, όποιον πιστεύει ότι για τον πεινασμένο και τον  φτωχοποιημένο, θα μετρήσουν περισσότερο οι φιέστες, τα αναίτια πανηγύρια και τα επικοινωνιακά βαρελότα, απ’ ότι η πείνα και η εξαθλίωσή του, πλανάται πλάνην οικτράν!  

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους