Newsroom

Newsroom

Θαύμα, θαύμα. Οι μηνύσεις Βγενόπουλου πηδάνε στο πινάκιο

Την ώρα που σε Κύπρο και Γερμανία,οι αρχές οικονομικού ελέγχου και οι εισαγγελίες,ερευνούν τα έργα και τις ημέρες Βγενόπουλου,η ελληνική…

pinakio 0

Την ώρα που σε Κύπρο και Γερμανία,οι αρχές οικονομικού ελέγχου και οι εισαγγελίες,ερευνούν τα έργα και τις ημέρες Βγενόπουλου,η ελληνική Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν ερευνά,αλλά προσκυνά.Φυσικά τα θαύματα.

Με βάση λοιπόν αυτές τις θαυματουργές διαδικασίες, η μήνυση που έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος εναντίον της ερευνητικής ομάδας του HOT DOC προκειμένου να μην απαντήσει στις αποκαλύψεις μας, ενώ έχει γίνει μόλις πριν από μερικούς μήνες, (4/4/2013),βρίσκεται πρώτη στο πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου. Το θαύμα όμως συνεχίζεται. Στις υπόλοιπες δίκες, τα αδικήματα έχουν γίνει το 2009,2008 ακόμη και το 2006. Περιέργως όμως αυτές οι δίκες,παρότι απειλείται παραγραφή,έπονται στο πινάκιο.

Η παραγραφή στη μήνυση που έχει κάνει ο Βγενόπουλος εναντίον μας,επέρχεται σε τρισήμιση χρόνια από την κατάθεση,δηλαδή το τέλος του 2016.Αντιθέτως στη δίκη με αριθμό 2,η παραγραφή επέρχεται τον Απρίλιο του 2014,δηλαδή τώρα.Και σε πολλές από τις υπόλοιπες δίκες,η παραγραφή των αδικημάτων επέρχεται το 2015,δηλαδή ένα ενάμισι χρόνο πριν τα δικά μας υποτιθέμενα αδικήματα. Πρόκειται για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας,υπεξαιρέσεις,ψευδορκίας κ.α.Παρόλα αυτά,ο Εισαγγελέας Προσδιορισμού,έχει βάλει πρώτη μια δίκη για πιθανό αδίκημα που μόλις τελέστηκε.

Είναι προφανές πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το πότε θα γίνει η δίκη.Όπως είναι επίσης προφανές,πως ο κύριος Βγενόπουλος βιάζεται να γίνει η δίκη,πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες που γίνονται γι αυτόν σε Κύπρο και Γερμανία.Είναι λοιπόν απορίας άξιο,πώς ο θαυματουργός προσδιορισμός της δίκης μας τόσο γρήγορα συμπίπτει με τις επιθυμίες του κυρίου Βγενόπουλου.

Η έρευνα της Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, αποκάλυψε πως οι Βγενόπουλος μέσω της Τράπεζάς του δάνειζε επιχειρηματίες οι οποίοι έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις εταιρείες του,εμφανίζοντας έτσι ευρωστία και ισχυρή εικόνα για την MIG.Με πόρισμά τους η Τράπεζα της Ελλάδος και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου,είχαν εντοπίσει τον κίνδυνο όχι μόνο για το Τραπεζικό σύστημα αλλά και για την Οικονομία της Κύπρου.Η ελληνική Δικαιοσύνη ωστόσο «συρτάρωσε» την υπόθεση,για τραγική ειρωνία,μερικούς μήνες πριν καταρρεύσει η Κύπρος.

Η Κυπριακή Βουλή και η εισαγγελία της Κύπρου,είχαν ζητήσει δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Βγενόπουλου και συνεργατών του σε ύψος 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ. Με βάση νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν από ένα μήνα,οι γερμανικές αρχές συνδράμουν στην έρευνα για την χρήση αθέμιτων μέσων για να διενεργηθεί έλεγχος σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα  γερμανικής τράπεζας και τις κινήσεις της τότε διοίκησης της Μαρφίν.

Ο κύριος Βγενόπουλος έχει λοιπόν κάθε λόγο να βιάζεται. Ποιός είναι ο λόγος που η ελληνική Δικαιοσύνη ενώ δεν βιάζεται να ερευνήσει όσα ερευνούν στην Κύπρο και όσα έχουν δημοσιευτεί για τον Βγενόπουλο, έκανε το θαύμα της; Δηλαδή έβαλε στο πινάκιο πρώτη για εκδίκαση, μια δίκη που δεν έχει καν ένα λογικό ή νομικό λόγο να είναι πρώτη; Περιμένουμε απάντηση.

Δείτε το πινάκιο 


Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…