Newsroom

Newsroom

Ρεζιλεύονται με διαψεύσεις μετά τη φαιδρή δίωξη της Π. Χριστοδουλίδου – τι απαντά η δημοσιογράφος

Από το βράδυ της Πέμπτης και αφού ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες για τη δίωξη της Πόπης Χριστοδουλίδου για παραβίαση “στρατιωτικών”…

xristodoulidou 1 1

Από το βράδυ της Πέμπτης και αφού ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες για τη δίωξη της Πόπης Χριστοδουλίδου για παραβίαση “στρατιωτικών” μυστικών, ορισμένοι δικαστικοί (;) κύκλοι επιχείρησαν να “θάψουν” την υπόθεση, παρουσιάζοντας μια ανακοίνωση της Εισαγγελίας στην οποία αναφερόταν ότι δεν έγινε δίωξη και η έρευνα συνεχίζεται. Αυτή η ανακοίνωση μάλιστα δημοσιοποίηθηκε από το σύνολο σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης, σε αντίθεση με την είδηση της δίωξης της μαχητικής δημοσιογράφου στο peiratikoreportaz.blogspot.gr.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου την οποία κουβάλησαν άρον-άρον στην κρατική ασφάλεια προχθές Τετάρτη για να καταθέσει και να απολογηθεί για τις κατηγορίες “της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας ( άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ.)”, επειδή ανήρτησε ένα Φύλλο της Κυβέρνησης (!) στο blog της, παρενέβη με δήλωση της, αποκαλύπτοντας που υπήρξε δίωξη εναντίον της, ενώ σήμερα εκδόθηκε και ανακοίνωση των συνηγόρων της δημοσιογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 

Διαβάστε τη δήλωση της Πόπης Χριστοδουλίδου

“ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ επειδή η εισαγγελία Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν μου ασκήθηκε δίωξη.

Μου άσκησαν δίωξη. Μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώπιον τριών δικηγόρων. Έδωσα κανονικά απολογία επι της κατηγορίας, με νομικά και άλλα επιχειρήματα, αρνήθηκα τις κατηγορίες, απέδειξαν οι δικηγόροι πως είναι αβάσιμες οι κατηγορίες και πως η προδικασία είναι παντελώς παράνομη. Και στο τέλος κράτησα επιφύλαξη για άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μου κατά αυτών που με διέσυραν ως “κατάσκοπο”.

Υπέγραψα κανονικά εγώ και ο αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας και αιτήθηκα, όπως δικαιούμαι ως κατηγορούμενη, επιτόπου αντιγράφων. Πήρα το αντίγραφο της δικογραφίας. Το έχει ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης ο δικηγόρος μου. Με ανακοίνωση των δικηγόρων θα διαψεύσουμε την εισαγγελέα κ. Φάκου, θα δώσει ο δικηγόρος μου αν χρειαστεί, στη δημοσιότητα όλη τη δικογραφία και φυσικά την απολογία μου.

Αν θέλουν να κάνουν πίσω να γνωρίζουν πως ο διασυρμός μου θα έχει και συνέπειες…”

Διαβάστε την ανακοίνωση των συνηγόρων της

“Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας (άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ.). Προσήλθε περί ώρα 14.00. Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας .

Αθήνα 14-2-2014

Οι παραστάντες συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΑ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ” 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…