Πειθαρχικές κυρώσεις για την υπόθεση Ξηρού

Πειθαρχικές κυρώσεις σε υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού επέβαλε με απόφασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την υπόθεση…

Πειθαρχικές κυρώσεις σε υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού επέβαλε με απόφασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρόκειται για τον αρχιφύλακα Κορυδαλλού, τέσσερις υπαλλήλους οι οποίοι σε διάστημα 2 ετών είχαν ασκήσει καθήκοντα αρχιφύλακα καθώς και ο υπαρχιφύλακας που είχε την ευθύνη φύλαξης το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Όλοι τους τίθενται σε σε αναστολή εκτέλεσης καθήκοντος με απόφαση του υπουργού.

Επίσης  ο κ.Αθανασίου παραπέμπει στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τους 10 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ενεπλάκησαν στην μετακίνηση του κρατούμενου Χ. Ξηρού από την Ε’ στην Α’ πτέρυγα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2013 έως τα ξημερώματα της 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς και τους 7 αρχιφύλακες και αρχιφυλακεύοντες οι οποίοι –σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα που διαβιβάστηκε στον Υπουργό- είχαν την ευθύνη για την παράνομη μετακίνηση του Χ. Ξηρού από 5/2/2011 έως 31/12/2013 από την Ε’ στην Α’ πτέρυγα. Επίσης ευθύνη διαπιστώθηκε σε ακόμη δυο αρχιφύλακες οι οποίοι ωστόσο έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τύχουν πειθαρχικό.

 

 

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…