Newsroom

Newsroom

Κινεζικό "μπλόκο" στους έλληνες πιλότους με ευθύνη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Του Μάριου Αραβαντινού 

1417871

Του Μάριου Αραβαντινού 

Προβλήματα δίχως τελειωμό για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στις πλάτες της οποίας, εκτός των σκανδάλων και των καταγγελιών που την βαρύνουν, και τις οποίες έχει αναδείξει το Hot Doc, έρχεται να προστεθεί και η επίσημη άρνηση της Κίνας να προσλαμβάνει έλληνες πιλότους.

Όπως προκύπτει από εσωτερική αλληλογραφία της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την οποία έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει το koutipandoras.gr, η κινεζική ΥΠΑ, αρνείται να προσλάβει έλληνες κυβερνήτες αεροπλάνων λόγω της χαμηλής αξιολόγησης της ελληνικής ΥΠΑ από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Αυτό προέκυψε έπειτα από συνάντηση του έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής ΥΠΑ στις 27 Ιανουαρίου, την περίοδο δηλαδή που το Hot Doc αποκάλυπτε με σειρά δημοσιευμάτων τις παθογένειες της ελληνικής ΥΠΑ, η οποία όπως αποδεικνύεται συνεχίζει να βυθίζεται στο βούρκο της απαξίωσης.

Στο ενημερωτικό e-mail που αποστέλλεται από την ελληνική πρεσβεία στον Πεκίνο προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έπειτα από συνάντηση του έλληνα πρέσβη με τον αντιπρόεδρο της εκεί Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προέκυψε η άρνηση της κινεζικής πλευράς για  την πρόσληψη ελλήνων πιλότων διότι βάσει των αξιολογήσεων του ΙCAO η ελληνική ΥΠΑ είναι κάτω του μέσου όρου σε τέσσερις κατηγορίες αξιολόγησης και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται σε έλληνες πιλότους να προσληφθούν σε κινεζικές εταιρίες.

«Η μόνη ρεαλιστική περίπτωση άρσης της απαγόρευσης» εκτιμάται από την ελληνική πρεσβεία στην Κίνα «είναι σχετική πολιτική απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης».

Δείτε το έγγραφο


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…