Newsroom

Newsroom

Αξιωματούχος Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Γ… την Ευρωπαϊκή Ένωση"!

Διπλωματικό επεισόδιο απειλεί να προκαλέσει ένα ηχητικό απόσπασμα που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και στο οποίο εμφανίζεται η επικεφαλής της αμερικανικής…

victoria nuland

Διπλωματικό επεισόδιο απειλεί να προκαλέσει ένα ηχητικό απόσπασμα που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και στο οποίο εμφανίζεται η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Βικτόρια Νούλαντ, να δηλώνει: «Γ… την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο απόσπασμα, που έχει αναρτηθεί στο YouTube, η Νούλαντ φέρεται να συνομιλεί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ, και σε ένα σημείο τονίζει ότι οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τη θέση της ΕΕ, σχολιάζοντας καθαρά: «Και ξέρεις, γ… την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν μάλλον αμήχανη, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, να ρίχνει το φταίξιμο στη Ρωσία, την οποία κατηγόρησε ότι ευθύνεται για τη διαρροή του ηχητικού. «Θα έλεγα ότι, αφού το βίντεο εντοπίστηκε και δημοσιεύθηκε στο Twitter από τη ρωσική κυβέρνηση, νομίζω πως αυτό λέει κάτι για το ρόλο της Ρωσίας», σημείωσε ο Κάρνεϊ, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αυθεντικότητα του αποσπάσματος.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, έθεσε επίσης ερωτήματα για την εμπλοκή της Ρωσίας, ενώ ανέφερε πως η Νούλαντ ζήτησε συγγνώμη από τους Ευρωπαίους ομολόγους της για τα σχόλιά της.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…