ΤΤ: 14 νέες υποθέσεις δανειακών σκανδάλων εκατομμυρίων

14 νέες περιπτώσεις ύποπτων δανειοδοτήσεων από το ΤΤ απασχολούν τις δικαστικές αρχές, ενώ, έπειτα από εντολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου…

tt 3

14 νέες περιπτώσεις ύποπτων δανειοδοτήσεων από το ΤΤ απασχολούν τις δικαστικές αρχές, ενώ, έπειτα από εντολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί ποιες από αυτές είναι ποινικά κολάσιμες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η υπόθεση του Τ.Τ. για την οποία ασκήθηκαν πρόσφατα ποινικές διώξεις εις βάρος 30 ατόμων για σωρεία κακουργημάτων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από τις 17 συνολικά περιπτώσεις, οι έως τώρα ποινικές διώξεις αφορούσαν μόνο τις τρεις (όμιλος Γριβέα, Alapis και όμιλος ΔΕΜΚΟ).

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι επίκειται η άσκηση νέων ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που θα βασίζεται σε στοιχεία από δεύτερο – συμπληρωματικό πόρισμα της Αρχής ξεπλύματος.

Το δεύτερο πόρισμα Νικολούδη αφορά δάνεια 104.700.000 τα οποία η διοίκηση της Τραπεζας έδωσε από τις 21/1/2009 έως 8/4/2009, σε τρεις εταιρίες ακινήτων, που κρύβονται πίσω από Off shore εταιρίες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Στην υπόθεση εμπλέκονται 7 πρόσωπα που φέρονται ως δικαιούχοι των εταιριών.

Όπως προέκυψε από τα ευρήματα της Αρχής τα κεφάλαια αυτά μεταφέρθηκαν με εμβάσματα στην Κύπρο σε θυγατρικές εταιρίες των δανειοληπτών ενώ η μεταφορά των κεφαλαίων έγινε μέσω της ίδια τράπεζας, οι υπηρεσίες της οποίας απέστειλαν τα σχετικά εμβάσματα των πιστούχων εταιριών στις θυγατρικές τους.

Παράλληλα στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει η εταιρεία Master Holdings AD με έδρα το Μαυροβούνιο και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών, την οποία ο κ. Φιλιππίδης είχε συστήσει από κοινού με τον αναπληρωτή διευθυντή, Μάριο Βαρότση, καθώς ελέγχεται εάν μέσω αυτής της off shore ξέπλενε χρήματα από μίζες για τις “δανειακές εξυπηρετήσεις” που έκανε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Διαφθοράς, τα οποία προκύπτουν από το πόρισμα Νικολούδη, η Τράπεζα χορήγησε δάνεια 104.700.000 ευρώ, μετά από αιτήματα εταιρειών ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ (δικαιούχος της η Σοφία Μιλτ. Τόλου), ALMOND ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ (δικαιούχος Ευάγγελος Αποστολάτος) και EKTASES DEVELOPMENT AE (με δικαιούχους τα μέλη της οικογένειας Ευθυμίου και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη, Μαγδαληνή, Ευάγγελο και Χρήστο).

Στην υπόθεση εμπλέκεται ο όμιλος εταιρειών “Παναγιώτης Λ. Έλληνας 2010 ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕ”, με δικαιούχο τον Λουκά Έλληνα, η οποία φέρεται να αγοράζει το 2011 τα ακίνητα που ανήκουν σε τρεις από τις παραπάνω εταιρείες και ήταν ήδη υποθηκευμένα στο Τ.Τ.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό