Newsroom

Newsroom

Τελικά δεν ήταν φάρσα: Η "Κίνηση των 58" κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

Ίσως μερικοί να μην το είχαμε καταλάβει ακόμα, αλλά πλέον είναι επίσημο: Η «Κίνηση των 58» του Νίκου Μπίστη, της…

58 0

Ίσως μερικοί να μην το είχαμε καταλάβει ακόμα, αλλά πλέον είναι επίσημο: Η «Κίνηση των 58» του Νίκου Μπίστη, της Σώτης Τριανταφύλλου και άλλων ιερών τεράτων της χώρας μας δεν είναι μία καλοστημένη παρωδία της κεντροαριστεράς, αλλά κανονική πολιτική κίνηση, η οποία μάλιστα θα κατέβει στις επικείμενες ευρωεκλογές!

Όπως ανακοινώθηκε, η κίνηση αυτή θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές υπό την επωνυμία «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη», και σε αυτήν μπορούν να συναντηθούν «όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσο για το ποιος θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ακούγεται έντονα το όνομα του Τάσου Γιαννίτση…

Εντύπωση προκαλεί η χαρά που έχει φέρει η ανακοίνωση της καθόδου των 58 στις επικείμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση αυτή. 

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το κείμενο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την κίνηση των 58 για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη ως σχήμα συμμετοχής στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όλων εκείνων που εκφράζονται από τις προτάσεις των ευρωπαίων δημοκρατών και  σοσιαλιστών για την υπέρβαση της  κρίσης και το μέλλον τη Ευρώπης.
 
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η προσέγγιση αυτή και οι συναφείς πρωτοβουλίες – προγραμματικές και οργανωτικές – εναρμονίζονται με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. Είναι λογικό όσοι νιώθουν αγωνία για τον τόπο και αντιλαμβάνονται το ρόλο, τις ευθύνες και τις δυνατότητες του χώρου της κεντροαριστεράς να συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους.
 
Το ΠΑΣΟΚ μετέχει με σεβασμό στην ιστορία και την ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα αλλά με σεβασμό και σε όλους τους άλλους – κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα – που πιστεύουν στη δυναμική της  προσπάθειας αυτής».

Αυτό που μένει για να ολοκληρωθεί το παζλ είναι να συστεγαστούν στη Χαριλάου Τρικούπη και ο αρχηγός τους να διαμένει στο Κολωνάκι στην Αναγνωστοπούλου 10.

Υ.Γ. Τι ακόμα θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να επιβιώσει στο πολιτικό προσκήνιο και να κρατήσει το απυρόβλητο της βουλευτικής έδρας;

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…