Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης,καθώς το ένταλμα σύλληψης μετράπηκε σε διεθνές το πρωί του…

filipidisagelos

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης,καθώς το ένταλμα σύλληψης μετράπηκε σε διεθνές το πρωί του Σαββάτου και εκτελέστηκε.Σύμφωνα με πληροφορίες,ο εντοπισμός του έγινε μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς βρέθηκε στην Τουρκία, καθώς ο ίδιος έλεγε ότι είναι στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αθανάσιο Βαρλάμη, ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Βαρλάμης είχε ενημερώσει τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ότι ο εντολέας του θα εμφανιστεί ενώπιόν του τη Δευτέρα. 

Στις πρώτες του δηλώσεις του αμέσως μετά την σύλληψη του, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε στον Real Fm, πως ουδέποτε ο ίδιος δήλωσε πως βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε σκοπό να επιστρέψει την προσεχή Δευτέρα, ενώ τόνισε πως αισθάνεται “στόχος” στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Πιο συγκεκριμένα είπε:
«Βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη όλες αυτές τις μέρες. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στις ΗΠΑ. Έχω συλληφθεί και θα εκδοθώ την Κυριακή» .
(Βέβαια ο ίδιος σε όλες του τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις δεν διέψευσε ποτέ ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ, αλλά έλεγε ότι μόλις τελειώσει τις δουλειές του … θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή.)
«Το εισιτήριο μου ήταν για την Δευτέρα το πρωί» σημείωσε και τόνισε ότι «είχε έρθει σε συμφωνία-δια του συνηγόρου του- με τον ανακριτή να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να ενεργοποιηθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και έτσι αυτή την ώρα κρατείται στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγγελος Φιλιππίδη σημείωσε μάλιστα ότι δεν κρυβόταν, διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο από την πρώτη στιγμή, το οποίο πλήρωνε με την πιστωτική του κάρτα.
Κατά την σύλληψη του βρέθηκαν στην κατοχή του, 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας, 1.514 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB, μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών, άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα.

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…