Κ. Γριβέας: Το alter ego του Αντρίκου Παπανδρέου στην κομπίνα του ΤΤ

Ποιος είναι ο Γριβέας εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το βράδυ της Τετάρτης; Δεν πρόκειται για κάποιον…

antrikos

Ποιος είναι ο Γριβέας εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το βράδυ της Τετάρτης; Δεν πρόκειται για κάποιον κοινό επιχειρηματία της «σειράς», όπως πολλοί θέλουν να περάσει στα ψιλά. Ο Κυριάκος Γριβέας είναι ένας από τους «χρυσούς» ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς του 1980 και έχει υπάρξει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου (φωτογραφία άρθρου). Η εταιρία του πρώτου (C&C) διοργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου (I4CENSE) με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η I4CENSE είναι η γνωστή ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον αδερφό του πρωθυπουργού. Πρόεδρός της είναι όπως αποδείχθηκε μέσα από την εκδίκαση της αγωγής του τελευταίου προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση της εμπλοκής του στα  CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και τα στοιχήματα που φέρεται να τοποθετούσε η I4CENCE στην χρεοκοπία της χώρας ο ίδιος ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού.

Η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Στη συνέχεια ο κ. Γριβέας μαζί με τη σύζυγό του έφυγαν από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr βρίσκονται στο Λονδίνο.


Τι έγιναν ωστόσο τα 18 εκατομμύρια που δανείστηκε η C&C; 

Όπως αναφέρεται σε έκθεση ορκωτών λογιστών, στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και διόλου τυχαίες επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS. Με λίγα λόγια, τα λεφτά τα οποία δανείστηκε η C&C για κάποια υποτιθέμενη επιχειρηματική δράση πέρασαν από τα ταμεία της εταιρίας του ζεύγους Γριβέα στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τριών offshore που έστησαν στην Κύπρο. 

Τα ονόματα ωστόσο του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, όπως φαίνεται είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.
Η Αναστασία Βάτσικα εμφανίζεται ως μέλος της διοίκησης δύο εταιρειών, με τους ευφάνταστους τίτλους Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία και Ενωση Αριστείας στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα, οι οποίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση με το Ινστιτούτο για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security: εμφανώς ο πλήρης τίτλος της I4CENSE) του Ανδρίκου Παπανδρέου! Εδρεύουν κατ’ ευφημισμόν, δηλαδή, αφού και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο, H&B Law, στην Ελβετία.