Φιλιππίδης: Το Ταχ. Ταμιευτήριο είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για την υπόθεση…

aggelos filippidis 2

Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν επί των ημερών του σε επιχειρηματίες, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ.

“Θα έρθω να απολογηθώ για ένα ένα τα δάνεια και θα δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή”, δεσμεύτηκε, και μάλιστα σχολίασε πως “θα ήθελα στην ανάκρισή μου να γινόταν να υπάρχει κάμερα και να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός και οι υπάλληλοι του ΤΤ πώς θα διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία”.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπως και για αρκετούς επιχειρηματίες και πρώην στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υποστήριξε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, και επικαλέστηκε το πόρισμα της BlackRock, σύμφωνα με το οποίο τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ ανέρχονται στο 5% των συνολικών δανείων, όταν στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες ξεπερνούν το 18%.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο θέμα και με ποδοσφαιρικούς όρους (κάτι ξέρει, έχοντας θητεύσει και ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός), υποστηρίζοντας ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν… πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε 22 τράπεζες.

“Προφανώς και θα υπάρχουν και επισφαλή δάνεια”, παραδέχθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, που ωστόο χαρακτήρισε “παντελώς ανακριβές” το πόρισμα Νικολούδη, που κάνει λόγο για “ύποπτα” επισφαλή δάνεια σε επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι το ένα από αυτά τα δάνεια έχει εξοφληθεί πλήρως και άλλα εξυπηρετούνται κανονικά.

Όσο για το ύψος των επισφαλών δανείων του ΤΤ, που φτάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Φιλιππίδης το χαρακτήρισε… μικρό σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας. “Είναι μεγάλο νούμερο, αλλά πρέπει να καταλάβετε τις συνθήκες της χώρας”, ανέφερε.

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…