Newsroom

Newsroom

Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες

Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μια υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Ήταν η περίοδος που…

slider43

Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μια υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, ακριβώς όπως τις είχε περιγράψει ο βασικός μάρτυρας. Κι όμως. Μια τεράστια υπόθεση, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα ή ταινία, λιμνάζει μέχρι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Στημένες δίκες, αρπαγές ακινήτων, χρηματισμός πολιτικών προσώπων, ξέπλυμα χρήματος, business στις πλάτες μεταναστών, λαθρεμπόριο χρυσού και όπλων, πιθανώς και δολοφονίες. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το ποινικό παλμαρέ της εγκληματικής οργάνωσης, όπως προκύπτουν τόσο από τις καταθέσεις του βασικού μάρτυρα, όσο και από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τις οποίες αποκαλύπτει το Hot Doc. Μαζί με αυτές, φέρνουμε στο φως τα όνοματα όσων φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, του προστατευόμενου αλλά στην πραγματικότητα απροστάτευτου, μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος κινδυνεύει. 

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Hot Doc που κυκλοφορεί. 


Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του Hot Doc

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…