Newsroom

Newsroom

Καταδικάζοντας τη βία που μας συμφέρει

Η βία δεν αρέσει στον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φροντίζει να το διαλαλεί ζητώντας μάλιστα απο όλους να την καταδικάσουν, απο όπου…

Η βία δεν αρέσει στον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φροντίζει να το διαλαλεί ζητώντας μάλιστα απο όλους να την καταδικάσουν, απο όπου κι αν προέρχεται. Ο ίδιος όμως ακόμα να καταδικάσει την προτροπή σε βία του φίλου του, δικηγόρου του και σύμβουλου του, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν πολιτευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη. 

Στη Ελλάδα των μνημονίων, του Α. Σαμαρά, του Ε. Βενιζέλου, του Α. Γεωργιάδη, του Σ. Κεδίκουγλου και του Γ. Μουρούτη, γίνεται πρώτο θέμα σε εφημερίδες, sites και κανάλια, το γιαούρτωμα του Άδωνι Γεωργιάδη, της τηλε-περσόνας συζύγου του Ευγενίας Μανολίδου και του κολλητού, ο οποίος μερικούς μήνες μετά θα φορέσει χειροπέδες, Χάρη Τομπούλογλου, μια νύχτα στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Αγανακτισμένοι τηλεσχολιαστές απαιτούν την καταδίκη της βίας από “όπου κι αν προέρχεται” καθώς το γιαούρτι απειλεί να καταστρέψει τις δομές της ελληνικής κοινωνίας. Η ατάκα, συνοδευόμενη από το τσιτάτο “χωρίς αστερίσκους” γίνεται trend και αγαπημένο “μότο” Νεοδημακρατών, Πασόκων, αρθρογράφων, σχολιαστών, τηλεμαιντανών.

Η βία του γιαουρτιού είναι καταδικαστέα και χωρίς αστερίσκους στην νέα Ελλάδα. Η βία του ακροδεξιού όμως όχι. Κανείς απο όλους τους παραπάνω δεν βρήκε να πει λέξη για τον Θανάση Πλεύρη που οραματίζεται να χυθεί πακιστανικό, αφγανικό, συριακό αίμα στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Σε αντίθεση με το… καταδικαστέο και χωρίς αστερίσκους γιαούρτωμα του Άδωνι, κανείς στη προκειμένη περίπτωση δεν αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει οτιδήποτε. Όπως ακριβώς συνέβη και μετά  την αποκάλυψη απο το Hot Doc, της εντολής του Αρχηγού της Αστυνομίας για άσκηση βίας στους μετανάστες. Οι αναφορές, οι καταγγελίες και διηγήσεις ξυλοδαρμών και βιασμών δεν απασχολούν τα δελτία. Δεν απασχολούν τα social media. Δεν απασχολούν τους αγανακτισμένους με το γιαούρτι αρθρογράφους. Δεν απασχολούν τον Άδωνι. Δεν απασχολούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δεν απασχολούν τον πρωθυπουργό.

Γιατί άλλωστε να τους απασχολήσει; Αυτή η βία ίσως να φέρνει ψήφους που είναι έτοιμες να φύγουν προς την Χρυσή Αυγή. Αυτή η βία σίγουρα δεν κόβει ψήφους από τους “ακραίους” του ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζεις ποτέ κάτι που σε ευνοεί και σε συμφέρει;

Καταδικάζεις ποτέ τον ίδιο σου τον εαυτό;

Η εντολή του αρχηγού της αστυνομίας είναι μια εντολή που θα την έδινε ίσως κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Άλλωστε, εκείνος ήταν που υποσχέθηκε ότι θα εκδιώξει όλα τα αλλοδαπά νήπια από τους παιδικούς σταθμούς. Άλλωστε, εκείνος ήταν που έδωσε τη γραμμή της “μηδενικής ανοχής” και της “αποτροπής”. Και τι σημαίνει αποτροπή; Το είπε ο Θανάσης Πλεύρης, σε εκδήλωση εθνικιστών που διοργάνωσε το περιοδικό Patria. Αυτός, ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ και τώρα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός ο γιός του ακροδεξιού υμνητή του Μεταξά, Κ. Πλεύρη. Αυτός, ο κολλητός, ο δικηγόρος και σύμβουλος του σταρ της συγκυβέρνησης, Άδωνι Γεωργιάδη: “Πρέπει να χυθεί αίμα στα σύνορα”.

Ούτε αυτή όμως η προτροπή σε βία στάθηκε ικανή για να κάνει τους κυβερνώντες και τους φίλους τους να ζητήσουν την καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης και ο σε πλήρη ετοιμότητα Σίμος Κεδίκογλου, δεν είπαν ακόμη κουβέντα. Η Συγγρού δεν αισθάνθηκε στην προκειμένη περίπτωση την ανάγκη να εξετάσει έστω το ενδεχόμενο διαγραφής του Θ. Πλεύρη, όπως έκανε για τις περιπτώσεις Λιάπη και Τομπούλογλου. Οι πλαστές πινακίδες και τα 25 χιλιάρικα μίζα ειναι πιο βίαια απο ότι το “αίμα στα σύνορα” μάλλον.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι ακόμα στη θέση του. Το ίδιο και ο σύμβουλος του κ. Γεωργιάδη. Στη θέση τους βρίσκονται και οι λοιποί και ψάχνουν το επόμενο γιαούρτι που θα τους δώσει το δικαίωμα να απαιτήσουν πάλι να καταδικάσουμε τη βία από όπου προέρχεται και χωρίς αστερίσκους. 

 

Κασσιανός Τζέλης

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ