Newsroom

Newsroom

Η πικρή αλήθεια της Μέρκελ

Την βεβαιότητα ότι θα συνέβαινε αυτό ακριβώς που οι τρεις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις και η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στη…

merkel2 1

Την βεβαιότητα ότι θα συνέβαινε αυτό ακριβώς που οι τρεις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις και η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στη χωρα μας, λοιδορούσαν και διαβεβαίωναν για το αντίθετο, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την Le Monde, η κ. Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις 19 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε αυτο θα δημιουργούσε ένα ντόμινο αποχωρήσεων που λογικά θα κλυδώνιζε το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πολλές φωνές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, απο το 2010, διατύπωναν σε όλους τους τόνους ότι ένα απο τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά όπλα των ελληνικών κυβερνήσεων θα έπρεπε να ειναι το ίδιο το ευρώ, ακόμα και η απειλή εξόδου απο το κοινό νόμισμα. Και θα πρέπει να επισημανθεί και η στάση που κρατούσαν απέναντι σε αυτή την “συμβουλή” τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα περισσότερα media, που υποστήριζαν ότι σε αυτό το ενδεχόμενο οι λοιποί ευρωπαίοι θα μας έδειχναν αβασάνιστα την πόρτα εξόδου με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Βέβαια, τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα βιώνει ούτως ή άλλως καταστροφικές συνέπειες και πλέον οι βόρειες οικονομίες της Ευρώπης έχουν θωρακιστεί αρκετά απέναντι στο ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας απο το ευρώ, χωρίς να σημαίνει ότι η πιθανότητα του ντόμινο έχει ελαχιστοποιηθεί.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…