Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσα στο Δεκέμβρη

    Ένα όχι και τόσο ευχάριστο χριστουγεννιάτικο δώρο για χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους επιφυλάσσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.…

asfalistiko 1

 

 

Ένα όχι και τόσο ευχάριστο χριστουγεννιάτικο δώρο για χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους επιφυλάσσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο για την εισοφοροδιαφυγή.

 

Προς το παρόν η κυβέρνηση καρτά τα χαρτιά της κλειστά αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό. Το σίγουρο είναι οτι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία είναι ένα νέο ασφαλιστικό. Ήδη τα πράγματα στην Παιδεία και στην Υγεία παραπέμπουν σε εικόνες διάλυσης με τις συνεχείς περικοπές στις δαπάνες και τις απολύσεις υπαλλήλων.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος ισχυρίσθηκε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν πλέον αποθεματικά και το σύστημα θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξουν «ζεστές εισφορές». 

«Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε χαρακτηριστικά. «Διαφωνώ κάθετα μαζί σας», απάντησε ο υπουργός λέγοντας ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013 όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία. Όπως είπε, ο 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα είναι 28,3 δις ευρώ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…